Monthly Archives: August 2013

Thumbnail for 39160

Μουσική Βραδιά από τον Α.Σ.Λεονταρίου

Την Παρασκευή 30-8-2013 ο Α.Σ.ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ διοργανώνει ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ στην βρύση του χωριού μας ΧΑΡΜΑΤΙ και ώρα 9:45 μ.μ.

Πολυμελής ορχήστρα (αποτελούμενη από μπουζούκι, κλαρίνο, ντραμς, κιθάρα, αρμόνιο και δυο φωνές), με την αγαπητή τραγουδίστρια ΓΩΓΩ ΜΠΟΜΠΑ και μπουζούκι τον συγχωριανό μας Γιάννη Κόλλια, θα μας διασκεδάσει με λαϊκά και δημοτικά τραγούδια.

Χορός ελεύθερος.

Source:: ΘΗΒΑ PRESS

Thumbnail for 39162

Διαμαρτυρία για το επικείμενο λουκέτο στην Επιθεώρηση Εργασίας Λιβαδειάς

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς διαμαρτύρεται έντονα για την επικείμενη κατάργηση της Κοινωνικής Επιθεώρησης Εργασίας Λιβαδειάς Η Κοινωνική Επιθεώρηση Εργασίας Λιβαδειάς είναι στην πρωτεύουσα του Νομού. Έχει υπό την εποπτεία της μία από τις μεγαλύτερες Βιομηχανίες της χώρας, το Αλουμίνιο της Ελλάδας, στην οποία δραστηριοποιούνται και δεκάδες Εργολαβικές Επιχειρήσεις. Επίσης υπάρχει στην περιοχή και το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν δεκάδες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους. Επίσης τόσο στην πόλη της Λιβαδειάς, όσο και στις πόλεις Ορχομενού και Αλιάρτου υπάρχουν και δραστηριοποιούνται εκατοντάδες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και Βιοτεχνίες.
Απαιτούμε να παραμείνει ανοιχτή η Κοινωνική Επιθεώρηση Εργασίας Λιβαδειάς, διότι σε περίπτωση που κλείσει θα δημιουργηθεί μεγάλο οικονομικό πρόβλημα τόσο στους εργαζομένους στις Επιχειρήσεις όσο και στους Επιχειρηματίες, διότι θα αναγκάζονται να μετακινούνται στην Θήβα για να διευθετήσουν τις υποθέσεις τους όπως καταστάσεις, καταγγελίες κ.α. . Επίσης θα υπάρξει αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των Επιχειρήσεων, διότι δεν θα γίνεται ο απαιτούμενος έλεγχος και θα εκτοξευθεί η ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΡΟΣ:- Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κον Γιάννη Βρούτση -Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κον Βασίλη Κεγκέρογλου Υπόψη: Γ.Γ.Υπουργείου Εργασίας κ. Άννας Στρατινάκη

Source:: ΘΗΒΑ PRESS

Thumbnail for 39164

Σε Λαμία και Λάρισα τα επείγοντα της Θήβας!

Μετά από δημοσιεύματα των ΜΜΕ έγινε γνωστή η πρόθεση του Υπουργείου Υγείας για τροποποίηση του σχεδιασμού διακομιδής των βαρέων περιστατικών των Νοσοκομείων του Νομού μας ( Θήβα και Λειβαδιά ) από την Αθήνα, στην Λαμία και Λάρισα προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των νοσοκομείων της Αθήνας που θα απομείνουν μετά το κλείσιμο των νοσοκομειακών μονάδων της Αττικής,. Μόνο και μόνο ότι το θέμα αυτό αγγίζει ένα ευαίσθητο κομμάτι που είναι η υγεία του πολίτη και αντιμετωπίζεται με τέτοια προχειροτήτοτητα και ανευθυνότητα ,καταγράφει για μια ακόμη φορά την καταστροφική πολιτική που ακολουθούν οι εντολοδόχοι πολιτικοί μας ΄΄ ηγέτες ” ..
Δεν φθάνει που κατάστρεψαν οικονομικά μια ολόκληρη χώρα και οδήγησαν την κοινωνία της στην φτώχια και την εξαθλίωση ,με αυτούς τους σχεδιασμούς ξεπερνούν ακόμη και το έσχατο σημείο πολιτικής αναλγησίας και ξεδιαντροπιάς απαξιώνοντας την ίδια την ανθρώπινη ζωή. Στην ουσία σοβαρά περιστατικά που δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν στα Νοσοκομεία μας και απαιτούν ελάχιστο χρόνο αντιμετώπισης και που μέχρι σήμερα αντιμετωπιζόντουσαν με την διακομιδή τους στην Αθήνα λόγω κοντινής απόστασης, με μεγάλες πιθανότητες θα αποβούν μοιραία όταν ο χρόνος μεταφοράς θα γίνει από διπλάσιος έως τριπλάσιος.
Αν αυτό δεν είναι απαξίωση της ιδιας της ανθρώπινης ζωής, τότε ποια είναι; Ιδιαίτερα το Νοσοκομείο της Πόλης μας, ένα μεγαθήριο με άρτιες κτηριακές υποδομές που δημιουργήθηκαν με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου για μια καλύτερη περίθαλψη του ασφαλισμένου, για αποφυγή της ταλαιπωρίας και την άμεση εξυπηρέτηση του, έγινε σε σημείο που εξυπηρετεί όχι μόνο τους κατοίκους της πόλης μας και της τεράστιας ευρύτερης περιοχής, αλλά και τους διερχόμενους της Εθνικής Οδού, τους εργαζόμενους στις βιομηχανίες( που τα κρούσματα είναι αρκετά), τις φυλακές και το στρατόπεδο , από ένα Νοσοκομείο ΄΄κόσμημα ΄΄ που αρχικά ξεκίνησε, σε λίγα χρόνια κατάντησε ένα ΄΄ κουφάρι ‘’ λόγω ελλείψεων ιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, και υγειονομικού υλικού. Αντί να φροντίσουν και να ενδιαφερθούν να επανδρώσουν και να εξοπλίσουν τα νοσοκομεία της περιοχής τα υποβαθμίζουν και στη συνέχεια τα καταργούν . Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης που έχει ως αποτέλεσμα την εξαθλίωση και την εξόντωση των πολιτών, προσπαθώντας να τους στερήσει παντελώς και το πολύτιμο αγαθό που του έχει απομείνει .Την υγεία. Αλήθεια, ποια ήταν και είναι η μέριμνα της κυβέρνησης για τους ασφαλισμένους; Μήπως το εισιτήριο επίσκεψης στο Νοσοκομείο των 25 €; Μήπως οι αυξημένες εισφορές των εργαζομένων και οι μειωμένες παροχές υγείας; Επιτέλους ας μας πούνε πλέον .Για πια ιατρική περίθαλψη μιλάνε! Η πολιτική της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη, θέλει την ιδιωτικοποίηση της υγείας, χωρίς να σκέπτεται και να υπολογίζει τους ασθενείς που θα βρουν τα χρήματα να πληρώσουν γιατρούς, φάρμακα, μεταφορικό μέσο για την μετακίνηση τους.
Το Εργατικό Κέντρο Θήβας εκφράζει την πλήρη αντίθεση στο σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας και καλεί τον Υπουργό όπως επανεξετάσει το θέμα μετά από πλήρη ενημέρωση που θα έχει από παράγοντες της περιοχής μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και η περιοχή μας. Επίσης καλεί όλους τους εργαζόμενους να είναι σε ετοιμότητα για την αλλαγή αυτής της πολιτικής που εξοντώνει την εργασία και την κοινωνία.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙO

Source:: ΘΗΒΑ PRESS

Thumbnail for 39166

Δεν έπεφτε καρφίτσα κάτω, στην εκδήλωση του “Φροντιστη​ρίου Θηβαϊκής Αρχαιογνωσ​ίας” για το Αυγουστιάτ​ικο φεγγάρι!

Μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου είχε η εκδήλωση του Συλλόγου “Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας”, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 21ης Αυγούστου μπροστά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας. Για περίπου τρεις ώρες, οι πολίτες της Θήβας παρακολούθησαν ένα πολύ ωραίο μουσικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε για το Αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Το κρασί και η μπύρα έρεαν άφθονα, και σε συνδυασμό με το λαμπερό φεγγάρι και την μουσική, δημιούργησαν μια πανδαισία απόλαυσης, και ένα όμορφο περιβάλλον που δεν έμεινε ασχολίαστο από τους παρευρισκομένους.

Την εκδήλωση άνοιξε ο δημοσιογράφος κ.Δημήτρης Σοβατζής και μεταξύ άλλων τόνισε την άξια σχολιασμού απουσία της Δημοτικής Αρχής, ενώ και ο πρόεδρος κ. Γιώργος Πέππας έπραξε το ίδιο, με ζωγραφισμένη την απογοήτευση στο πρόσωπό του για την απουσία του Δημάρχου Θηβαίων.

“Του χρόνου ευτυχώς θα είναι άλλος Δήμαρχος», είπε χαρακτηριστικά στον χαιρετισμό του. Αρνητικά σχόλια υπήρξαν και για το θεοσκότεινο και κλειστό μουσείο, την στιγμή που σε όλη την Ελλάδα όλα τα μουσεία παρέμειναν ανοιχτά για τη γιορτή του πολιτισμού, να τα απολαύσει ο κόσμος. Αρνητικά σχολιάστηκε το κλειστό μουσείο και από μια ομάδα ξένων επισκεπτών, που βρέθηκαν στην Θήβα για την εκδήλωση.

Οι πολίτες της Θήβας που για αυτούς πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις για την όμορφη βραδιά που διοργάνωσε ο σύλλογος , ενώ ο πρόεδρος κ. Γιώργος Πέππας δήλωσε ότι από του χρόνου η εκδήλωση αυτή θα έχει την μορφή φεστιβάλ.

Το μήνυμα που έστειλε και διαβάστηκε στην εκδήλωση ο κ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος: “Αγαπητοί φίλοι και φίλες το Αυγουστιάτικο φεγγάρι καταυγάζει τον ουρανό της Θήβας και τα σπουδαία μνημεία της χιλιάδες χρόνια τώρα, καθώς το νήμα της ζωής στην πόλη του Κάδμου συνεχίζει στην πορεία του τα πεπρωμένα του Ελληνισμού. Με τις μικρές δυνάμεις μας, με το Φροντιστήριο της Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας διακονούμε την παράδοση αυτής της Ιερής Πόλης, σεμνοί Ιεροφάντες ένδοξων ή τραγικών μορφών της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας. Η συνείδηση συνυφασμένη με τη γνώση διασφαλίζει τη συνέχεια της ιστορικής πορείας του Έθνους μας στην οποία η πόλη της Θήβας υπήρξε φωτεινό μετέωρο. Θα μείνουμε προσηλωμένοι στο χρέος μας να συντηρήσουμε τα έργα των πατέρων μας, των προγόνων μας απέναντι σε όποιες δυσκολίες και αντιξοότητες και να εμφυσήσουμε στη νεολαία μας τα ιδεώδη που ανέδειξαν τη φυλή μας παιδαγωγό και εκπολιτιστή της Παγκόσμιας Κοινωνίας».
Με φιλικούς χαιρετισμούς. Θεόδωρος Σπυρόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί η αφιλοκερδώς εμφάνιση της ορχήστρας, που απαρτίζεται με αλφαβητική σειρά από: Δέδες Κώστας (πλήκτρα) Κελεκίδη Δήμητρα (τραγούδι) Λαζάρου Αγγελική (τραγούδι) Παπάζογλου Βαγγέλης (μπουζούκι) Σταματάκης Βασίλης (τραγούδι) Ο Σύλλογος διέθεσε δωρεάν κρασί και μπύρα

Νίκος Χατζηδούρος thivapost
φωτογραφίες Βοιωτικό περισκόπιο

Source:: ΘΗΒΑ PRESS

Thumbnail for 39168

Έκλεβε στην Αυλίδα, συνελήφθη στο Πυρί

Εξιχνιάστηκαν, στις 21-08-2013 μετά από πολύμηνη συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, εννέα (9) περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Αυλίδας Χαλκίδας.
Δράστης των ανωτέρω κλοπών – διαρρήξεων είναι ένας 34χρονος ημεδαπός ROMA, η σύλληψη του οποίου επετεύχθη προχθές (20-08-2013) το πρωί, μετά από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο καταυλισμό “ROMA» Πυρίου Θηβών, κατηγορούμενος για παραβάσεις του Νόμου περί Ναρκωτικών και περί Όπλων.
Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια νομότυπης έρευνας που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι πέντε (25) ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή καθώς και δέκα εννέα (19) κυνηγετικά φυσίγγια. Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι ο ανωτέρω μαζί με τρεις ακόμη συνεργούς του, επίσης ημεδαπούς ROMA , ηλικίας 33, 23 και 19 ετών, κατά το χρονικό διάστημα από 31-01-2013 έως και 18-08-2013, παραβιάζοντας εισόδους οικιών αλλά και με την μέθοδο της απασχόλησης, διέπραξαν (9) κλοπές σε οικίες στην περιοχή της Αυλίδας.
Οι τέσσερις δράστες, κατά τη διάρκεια του τελευταίου επταμήνου, μετέβαιναν με ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 34χρονου, από τον καταυλισμό του Πυρίου Θηβών όπου διέμεναν, στην περιοχή της Αυλίδας, έχοντας σκοπό τη διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες. Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και κοσμημάτων.
Σε βάρος των τεσσάρων δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ επιπλέον για τον 34χρονο συλληφθέντα περιλαμβάνονται οι παραβάσεις των Νόμων περί Ναρκωτικών και περί Όπλων.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Source:: ΘΗΒΑ PRESS

Thumbnail for 39170

Η Κωπαΐδα του Carl Rottmann (1835)*

Ο Carl Rottmann (1797-1850), ένας από τους πιο σημαντικούς ζωγράφους του 19ου αιώνα, ταξίδεψε στην Ελλάδα στα 1834-35 με εντολή του Βαυαρού βασιλιά Λουδοβίκου του Α΄, πατέρα του Όθωνα, για να αποτυπώσει μνημεία και ιστορικούς τόπους με ιδιαίτερη σπουδαιότητα. Κατά την περιήγησή του στη Βοιωτία, απαθανάτισε, μεταξύ άλλων, και τη λίμνη της Κωπαΐδας προσφέροντας μια αληθινή και ζωντανή εικόνα της εποχής του.
Ο Rottmann ζωγράφισε στον πίνακά του μόνο το βόρειο τμήμα της λίμνης, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της, περίπου τα δύο τρίτα, δεν ήταν ορατό από τη θέση, όπου στεκόταν, γιατί καλυπτόταν από λοφίσκο, όπως διακρίνεται στην αριστερή πλευρά του έργου. Κατά τον σχεδιασμό του τοπίου, ο ζωγράφος στεκόταν σε χαμηλό ύψωμα κοντά στην Αγία Μαρίνα, όπου βρίσκεται μια από τις αρχαιότερες νεολιθικές θέσεις της Βοιωτίας, ενώ πίσω του είχε τη Μεγάλη Καταβόθρα ή Σπηλιά του Ηρακλή, όπως ονομάζεται, μέσω της οποίας εκχύονταν τα νερά της λίμνης στον Ευβοϊκό κόλπο (όρμος Σκροπονέρι).
Στο μέσο της εικονιζόμενης άποψης της λίμνης, διακρίνεται η νησίδα Γκλα με τα κατάλοιπα της μυκηναϊκής ακρόπολης και, στο βάθος, το όρος Ακόντιον, στους πρόποδες του οποίου βρίσκεται ο Ορχομενός. Πιο πίσω, προβάλλει ο μεγάλος όγκος του Παρνασσού. Δεξιά της νησίδας Γκλα, ο ζωγράφος αποτύπωσε την περιοχή του Κάστρου, όπου στην αρχαιότητα υπήρχε η πόλη Κώπαι που έδωσε στη λίμνη το όνομά της.
Ο Rottmann έκανε το πρώτο σχέδιο του πίνακα με μολύβι. Με την επιστροφή του στην πατρίδα του, αποτύπωσε το κωπαϊδικό τοπίο σε ελαιογραφία, καθώς και όλα τα άλλα μέρη της Ελλάδας, για τα οποία είχε κάνει σχέδια. Στον πίνακα της Κωπαΐδας, ο ζωγράφος, με την ελεύθερη χρήση του χρώματος, καταφέρνει να αποδώσει ρεαλιστικά τη λίμνη. Ο απαλός φωτισμός των νερών της, σε συνδυασμό με τα ελαφρώς μουντά σύννεφα στον ουρανό, μας μεταφέρουν πιστά την πνιγηρή ατμόσφαιρα της λίμνης που συνενώνεται με το φυσικό χρώμα των γύρω βουνών και την αραιή βλάστηση σε μια καταπληκτική σύνθεση για την περιοχή, όπως πρέπει να ήταν στα μέσα περίπου του 19ου αιώνα.
Εντυπωσιακά είναι, ιδιαίτερα, τα χρώματα στην ακρολιμνιά, του δένδρου στα αριστερά με τα ξερά κλαδιά στην κορυφή του και την πλούσια φυλλωσιά στο κάτω μέρος του κορμού του, όπως και του πουλιού (γλάρος;) που στέκεται σε βράχο και προσδίδει στον πίνακα μια ρομαντική διάσταση. Το όλο εγχείρημα του μεγάλου “Έλληνα ζωγράφου», όπως ονομάστηκε ο Carl Rottmann αργότερα, θεωρείται πως αντιπροσωπεύει τη φιλελληνική διάθεση που κυριαρχούσε σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις την εποχή εκείνη.
*σε περιγραφή του Πάρι Βαρβαρούση, Πανεπιστήμιο Αθηνών

πηγή: Rott, H. W./ Poggendorf, R./ Stürmer E.: Carl Rottmann. Die Landschaften Griechenlands, Neue Pinakothek, (Munich, Germany) 2007, σελ. 171

Source:: ΘΗΒΑ PRESS

Thumbnail for 39172

Μαυρομάτι: Έδεσαν χειροπόδαρα τους μοναχούς και έψαχναν για θησαυρό

Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής κινητοποίησης και ενδελεχούς έρευνας, που διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, πολυμελής εγκληματική ομάδα, μέλη της οποίας εισέβαλαν χθες (25-08-2013) το απόγευμα με όπλα σε Ιερά Μονή στο Μαυρομάτι Βοιωτίας, με σκοπό την διενέργεια εκσκαφής για την ανεύρεση “θυσαυρού».
Συνελήφθησαν, για την υπόθεση αυτή, χθες το απόγευμα και σήμερα το πρωί, σε περιοχές της Βοιωτίας και Εύβοιας αντίστοιχα, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 52, 28 και 37 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκε ένας ακόμη 48χρονος ημεδαπός (αρχηγικό μέλος) και αναζητούνται τρεις (3) τουλάχιστον συνεργοί τους. Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράνομης βίας και παρακράτησης, της παράβασης της Νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς και για την προστασία των Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Αναλυτικότερα, χθες περίπου στις 18:00΄ το απόγευμα, πέντε από τους δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, εισέβαλαν στο εσωτερικό της Ιεράς Μονής και με την απειλή όπλων (πιστόλια και κυνηγετικά όπλα), ακινητοποίησαν τέσσερις (4) μοναχούς και την μητέρα ενός από αυτών, που φιλοξενούνταν στο Μοναστήρι. Στην συνέχεια τους δέσμευσαν με πλαστικούς σφικτήρες (tare – up) και τους έκλεισαν σε ένα κελί του Μοναστηριού, λέγοντας τους ότι σκοπός τους δεν ήταν η αφαίρεση εικόνων – τιμαλφών ή άλλων αντικειμένων, αλλά η διενέργεια εκσκαφής στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής για την ανεύρεση “θησαυρού».
Μάλιστα, για την επίτευξη του σκοπού τους, είχαν μεταφέρει στο Μοναστήρι ένα σκαπτικό μηχάνημα (JCB). Οι Αστυνομικές Αρχές ενημερώθηκαν από άλλο μοναχό, που δεν είχε γίνει αντιληπτός από τους δράστες, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας. Οι δράστες αντιλαμβανόμενοι την άφιξη των αστυνομικών δυνάμεων, αποχώρησαν από το Μοναστήρι και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Μετά από εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα στην επαρχιακή οδό Αλίαρτου – Ακραιφνίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα. Το όχημα τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση και σε συνεργασία με το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν στο ύψος των διοδίων Θηβών (ρεύμα προς Αθήνα) και να συλλάβουν τους δύο επιβαίνοντες (52χρονος και 28χρονος).
Από την μεθοδική αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες, μαζί με ακόμη τουλάχιστον πέντε άτομα, είχαν συγκροτήσει προ εξαμήνου εγκληματική οργάνωση, με διακριτούς ρόλους, έχοντας ως σκοπό τη συγκέντρωση πληροφοριών και τη διενέργεια προπαρασκευαστικών πράξεων, προκειμένου να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους για εκσκαφή στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής.
Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι ο 52χρονος λειτουργούσε ως πληροφοριοδότης, ο 28χρονος είχε αναλάβει το χειρισμό του σκαπτικού μηχανήματος, ο 37χρονος (ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί στην οικία του στην Χαλκίδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών), είναι ιδιοκτήτης χωματουργικής επιχείρησης, με έδρα την Βοιωτία και ιδιοκτήτης του σκαπτικού μηχανήματος, που οι δράστες μετέφεραν στην Ιερά Μονή, ενώ ο 48χρονος που ταυτοποιήθηκε φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση.
Από τις αστυνομικές έρευνες, που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ταυτοποίηση και την σύλληψη των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε σήμερα το πρωί το σκαπτικό μηχάνημα (JCB) στην περιοχή Ύπατο Βοιωτίας, όπου το εγκατέλειψε ο χειριστής του μετά από την προσέγγιση των αστυνομικών δυνάμεων στην Ιερά Μονή.
Επιπλέον κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών, (89) tare – up που βρέθηκαν στο εσωτερικό του Μοναστηριού και ένα κινητό τηλέφωνο. Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.

Source:: ΘΗΒΑ PRESS

Thumbnail for 39174

Απλοποίηση διαδικασιών πυροσβεστικής για τις επιχειρήσεις

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Σύμφωνα με το ΦΕΚ Β΄1586/21-6-2013 αριθμός Πυροσβεστικής Διάταξης 13/2013 περί απλοποίησης διαδικασίας χορήγησης πιστοποιητικού (ενεργητικής) πυροπροστασίας σε επιχειρήσεις του Κλάδου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι πλέον για την χορήγηση του πιστοποιητικού πυροπροστασίας απαιτούνται:
• Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 από το μελετητή ή επιβλέποντα μηχανικό στην οποία θα δηλώνεται ότι τηρούνται και λειτουργούν καλώς τα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας που προβλέπονται από την εγκεκριμένη μελέτη πυροπροστασίας και την ισχύουσα κατά περίπτωση νομοθεσία.
• Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης στην οποία δηλώνεται ότι έχουν εγκατασταθεί όλα τα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας που προβλέπονται από την εγκεκριμένη μελέτη πυροπροστασίας.
• Λοιπά δικαιολογητικά έγγραφα που προβλέπονται ήδη από την ισχύουσα νομοθεσία, κατά περίπτωση. Κατόπιν η Πυροσβεστική Αρχή χορηγεί πιστοποιητικό πυροπροστασίας στις επιχειρήσεις που εμπίπτουν στα παραπάνω σχετικά ΧΩΡΙΣ τη διενέργεια αυτοψίας.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε περαιτέρω.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Source:: ΘΗΒΑ PRESS

Thumbnail for 39176

Σάρωσε τα βραβεία στην Κόρινθο το ”Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ” με το ”Μεγάλο μας Τσίρκο”!

Σάρωσε τα βραβεία το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ στην Κόρινθο,καθώς απέσπασε τα 11 από τα 22 Βραβεία.
Η Θεατρική ομάδα του Διστόμου,μια πολυβραβευμένη τα τελευταία χρόνια ερασιτεχνική θεατρική πρωτοβουλία , παρουσίασε στο 11ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην Κόρινθο το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη ”Το μεγάλο μας τσίρκο”.
Συγκεκριμένα πήρε τα Βραβεία :Σκηνοθεσίας, Α’ Καλύτερης Παράστασης,Α’Γυναικείου Ρόλου,Β’ Ανδρικού Ρόλου, Ειδικό Βραβείο Μουσικής Ερμηνείας, Κουστουμιών,Κίνησης,Αφίσας, Προγράμματος, Επιτροπής Νέων και Επιτροπής Κοινού.
Τα Βραβεία του 11ου Φεστιβάλ Θεάτρου -Κόρινθος 2013

Source:: ΘΗΒΑ PRESS

Thumbnail for 39178

Μας πήραν τους μισθούς δεν θα μας πάρουν και τα σπίτια μας

Οι μάσκες πλέον έπεσαν! Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε και επίσημα την απαγόρευση αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από τα τέλη του 2013. Η κυβέρνηση σε συμφωνία με την τρόικα, μετά από την αφαίμαξη των μισθών και των συντάξεων, τη διάλυση της παιδείας και της υγείας, τις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων, προωθεί ρυθμίσεις ώστε να πάρει και τα σπίτια εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, συνταξιούχων και μικροεπαγγελματιών.

Η προπαγάνδα που αναπτύσσουν, η κυβέρνηση και τα φίλια σ’ αυτή μνημονιακά ΜΜΕ, ότι τάχα αυτό θα γίνει με κοινωνικά-εισοδηματικά κριτήρια, μοιάζει με ανέκδοτο, που όμως δεν γελάει κανένας. Αποκρύπτουν το γεγονός ότι εκατομμύρια έλληνες πολίτες δεν έχουν πλέον κανένα εισόδημα ή έχουν μειωθεί οι μισθοί τους πάνω από 50% με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τις βασικές-βιοποριστικές τους ανάγκες, πολύ περισσότερο τα στεγαστικά τους ή άλλα δάνεια που έχουν συνάψει.
Μοναδική λύση είναι το πάγωμα των δανείων για όσους έχουν απολυθεί από την εργασία τους ή δεν έχουν κανένα εισόδημα, η διαγραφή ή το κούρεμά τους, ανάλογα με την εισοδηματική και την οικογενειακή τους κατάσταση ή τη μείωση που είχαν στους μισθούς και τις συντάξεις.
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να “κουρεύει» μισθούς και συντάξεις, να “τρώει» τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, να μην μειώνει τις τιμές των βασικών καταναλωτικών αγαθών και το μόνο που κάνει να είναι η ανακεφαλοποίηση των τραπεζών και η κατάσχεση των σπιτιών.
Οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μικροεπαγγελματίες και οι άνεργοι δεν θα επιτρέψουν να τους πάρουν και το τελευταίο πράγμα που τους έχει απομείνει: Το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους! Θα αγωνιστούμε όλοι με όλα τα μέσα!
Δεν θα τους επιστρέψουμε! Ή αυτοί λοιπόν ή εμείς!!!

Source:: ΘΗΒΑ PRESS