Monthly Archives: September 2013

Thumbnail for 39016

Δήμος Τανάγρας: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για δωρεάν υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα

O Δήμος Τανάγρας σας ενημερώνει για την εγκύκλιο της Γενικής ∆ιεύθυνσης του Υπουργείου Υγείας, καθώς την υπ. αριθµ πρωτ. 657/12.08.2013 Υπουργική Απόφαση, ορίζονται οι όροι και οι διαδικασίες εφαρµογής του Προγράµµατος για ελεύθερη πρόσβαση σε υπηρεσίες Πρωτοβάθµιας Φροντίδας Υγείας των πολιτών που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα.
Στην Υπουργική Απόφαση η οποία έχει εκδοθεί, κι έχει αναρτηθεί στη ∆ΙΑΥΓΕΙΑ µε Α∆Α ΒΛΩ1Θ-701, ορίζονται οι δικαιούχοι του Προγράµµατος, ο τρόπος υποβολής των αιτηµάτων, οι πάροχοι των υπηρεσιών υγείας και οι υπηρεσίες υγείας που θα παρέχονται στο πλαίσιο εφαρµογής του Προγράµµατος.
Η ηµεροµηνία έναρξης υποβολής των αιτηµάτων των πολιτών που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα και τηρούν τις προϋποθέσεις, ορίζεται η 2 Σεπτεµβρίου 2013, για όλες τις Περιφέρειες της χώρας.
Η υποβολή των αιτηµάτων θα γίνεται αποκλειστικά µε ηλεκτρονικό τρόπο µέσω της διαδικτυακής εφαρµογής www.healthvoucher.gr από τους ίδιους τους ενδιαφερόµενους ή µέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) Η αξιολόγηση των αιτηµάτων θα γίνεται ηλεκτρονικά, µέσω της συνεκτίµησης των κριτηρίων που ορίζονται στην Υπουργική Απόφαση. Στην περίπτωση θετικής αξιολόγησης του αιτήµατος θα προκύπτει το Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης (Ε.Ε.Π.) στο οποίο θα αναγράφονται τα στοιχεία του δικαιούχου.
Το Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης εκδίδεται άπαξ, είναι ατοµικό και καλύπτει αποκλειστικά και µόνο το άτοµο για το οποίο εκδόθηκε. ∆εν αφορά άτοµα που δεν υπήρξαν ποτέ ασφαλισµένοι. Το Πρόγραµµα συγχρηµατοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο.
Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόµενοι πολίτες µπορούν να αναζητήσουν στην ηλεκτρονική ∆/νση: www.healthvoucher.gr καθώς και στους ιστότοπους του Υπουργείου Υγείας: www.moh.gov.gr και www.ygeia-pronoia.gr.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Source:: ΘΗΒΑ PRESS

Thumbnail for 39018

Σεμινάρια ιστορίας και κατασκευής ψηφιδωτού από τον Ελείτροχο

Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, “Ελείτροχος», μέσα στο πλαίσιο των στόχων και σκοπών του να συμβάλει στη γνωριμία και διάδοση των Καλών Τεχνών στην πόλη της Θήβας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τις δράσεις του Εικαστικού Τμήματος, με τη διοργάνωση “Σεμιναρίων Ιστορίας και Κατασκευής Ψηφιδωτού 2013 – 2014», με εισηγητή τον κο Στεργίου Νίκο, Συντηρητή Αρχαιοτήτων και Ψηφιδογράφο. Τα Σεμινάρια θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, 5.00 – 7.00 μμ.
Έναρξη Σεμιναρίων: Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ιστορία της Τέχνης του Ψηφιδωτού, από την αρχαιότητα μέχρι τις σύγχρονες τάσεις. Η κάθε ιστορική περίοδος αλλά και τα διαφορετικά πολιτιστικά χαρακτηριστικά της κάθε περιόδου και περιοχής, έδωσαν μια τεράστια ποικιλία έκφρασης μέσα από την τέχνη του ψηφιδωτού, η οποία ήταν ενεργά διαδραστική με τις υπόλοιπες μορφές τέχνης (ζωγραφική, αγγειογραφία, αρχιτεκτονική, μικρογραφίες), τις οποίες κάποιες φορές επηρέασε σημαντικά. Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν τα δικά τους ψηφιδωτά, μαθαίνοντας στην πράξη τις διάφορες τεχνικές κατασκευής τους, τα είδη των ψηφίδων και τα κονιάματα που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν αλλά και σήμερα.
Πληροφορίες: τηλ. 6978120863 και eleitroxos@yahoo.gr.
Μετά τιμής,
Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος Αναστασίου Ειρήνη

Source:: ΘΗΒΑ PRESS

Thumbnail for 39020

“Οδοιπορικό στον Πόντο” από τον σύλλογο Ποντίων Βοιωτίας

Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε στην Έκθεση με πίνακες αυθεντικών φωτογραφιών και καρτ ποστάλ με τίτλο “Οδοιπορικό στον Πόντο», από το Πολιτιστικό Κέντρο Ποντιακού Ελληνισμού “ΨΩΜΙΑΔΕΙΟΝ»,που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των ΤΡΟΦΩΝΙΩΝ στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο του “Νερόμυλου».
Στα εγκαίνια θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Σ.ΠΟ.Σ. Νοτίου Ελλάδος και Νήσων κ. Γιώργος Βαρυθιμιάδης .
Εγκαίνεια Έκθεσης:Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 8:00 μ.μ.
Διάρκεια Έκθεσης: Πέμπτη 12/9/2013 έως Παρασκευή 20/9/2013
Ώρες λειτουργίας: καθημερινές 6:00 μ.μ.-11:00 μ.μ. Σαββατοκύριακο:10:00 π.μ-11:00 μ.μ.
Σ.Σ. Για επισκέψεις σχολικών τμημάτων-και πρωινές ώρες-μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ.:6974889171-6974889705.
Μετά τιμής το Δ.Σ.
Συνδιοργανωτής: Δήμος Λεβαδέων
Χορηγοί-Χορηγοί επικοινωνίας ΧΑΚΟ Α.Ε.,Τ/Σ STAR Κεντρικής Ελλάδας, Ρ/Σ ΣΕΙΡΟΣ FM, Βοιωτική Ώρα, Διάβημα, Εν Δελφοίς,photo “STUDIO HELEN”-Χρήστος Λουκάς, Viotia blogspot , Orhomenos Press, Viotia-Thiva Press,e-pontos.gr

Source:: ΘΗΒΑ PRESS

Thumbnail for 39024

“Συνάντηση χορωδιών 2013″ στο Αμπελοχώρι

Η Χορωδία Γυναικών Αμπελοχωρίου σάς προσκαλεί στην εκδήλωση: “Συνάντηση Χορωδιών 2013», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Ι.Ναού Αναλήψεως Αμπελοχωρίου.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν: η Χορωδία Δαύλειας, η Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Δήμου Μεσσαπίων: “Η Έκφραση», η Χορωδία της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας και η Χορωδία Γυναικών Αμπελοχωρίου.
Επίσης, την εκδήλωση θα πλαισιώσει και το Παιδικό Χορευτικό Τμήμα της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας.
Με εκτίμηση,
Εκ μέρους της “Χορωδίας Γυναικών Αμπελοχωρίου”
Ανδρονίκη Κουτσούκου

Source:: ΘΗΒΑ PRESS

Thumbnail for 39026

Βάγια: Σύλληψη 49χρονου Πακιστανού για διακίνηση ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων

Συνελήφθη, στις 05-09-2013 στα Βάγια Βοιωτίας, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 49χρονος υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και για παράβαση Νομοθεσίας περί Λαθρεμπορίας και περί Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερη διακριτική παρακολούθηση, ακινητοποίησαν αιφνιδιαστικά τον 49χρονο στην περιοχή των Βαγίων, όπου είχε μεταβεί με ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν αρχικά στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου και κατασχέθηκαν συνολικά (1.120) πακέτα με λαθραία τσιγάρα, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν αναγραφόταν η χώρα προέλευσης και κατασκευής τους.
Ακολούθως σε ειδική κρύπτη στο εσωτερικό του πίσω προφυλακτήρα του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (42) συσκευασίες οι οποίες περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους (143,2) γραμμαρίων.
Επιπλέον σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στον αεραγωγό του ταμπλό αυτού, δύο (2) ισοβαρείς συσκευασίες οι οποίες περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους επτά (7) γραμμαρίων. Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε επίσης ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του δράστη καθώς και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς και απόκρυψης των ναρκωτικών ουσιών.
Τα προαναφερόμενα λαθραία πακέτα τσιγάρων θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο. Οι έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργήθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών ενώ ο συλληφθείς με την σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Source:: ΘΗΒΑ PRESS

Thumbnail for 39152

Ο Σωτήρης Δρένιος νέος αντιδήμαρχος στην Δημοτική Ενότητα Βαγίων

Με την υπ.αριθ. 1340/2013 απόφαση του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου, έγινε δεκτή η αίτηση παραίτησης, για προσωπικούς λόγους, της κας Αικατερίνης Χατζίνα, από τη θέση Αντιδημάρχου και ορίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Δρένιος Σωτήριος ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Θηβαίων για τη Δημοτική Ενότητα Βαγίων από 06-09-2013 έως 31-08-2014 με τις παρακάτω καθ’ ύλην αρμοδιότητες:
Τη λειτουργία και το συντονισμό όλων των υπηρεσιών του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας-Παιδείας-Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Επίσης του μεταβιβάστηκαν οι παρακάτω κατά τόπον αρμοδιότητες:
-Η ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναιεγκατεστημένες στη Δημοτική Ενότητα Βαγίων.
-Η παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων, των εργασιών και της καθαριότητας που εκτελούνται στη Δημοτική Ενότητα Βαγίων
-Η μέριμνα και την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Βαγίων.
-Η υπογραφή βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Βαγίων. Το δικαίωμα υπογραφής του γνησίου των υπογραφών.
-Η επικύρωση των φωτοαντιγράφων.
-Η έκδοση αδειών για την τέλεση πολιτικών γάμων.
-Η τέλεση των πολιτικών γάμων
-Η συνεργασία με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βαγίων για την επίλυση των προβλημάτων της.
-Η έκδοση βεβαιώσεων παραγωγικών Λαϊκών Αγορών
Τέλος, στην απόφαση ορίζεται ότι ο Αντιδήμαρχος κ. Δρένιος Σωτήριος του Χαραλάμπους δεν θα λαμβάνει αντιμισθία.

Source:: ΘΗΒΑ PRESS