Monthly Archives: July 2014

Thumbnail for 22575

Η Τουρκία ψάχνει Έλληνες γιατρούς για τα νοσοκομεία της!

Σε δήλωσή του κατά την επίσκεψή του σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, ο Τούρκος υπουργός Υγείας τόνισε την ανάγκη να στελεχωθούν τα νοσοκομεία της χώρας με αλλοδαπούς γιατρούς- και ειδικότερα Έλληνες – για να καλυφθούν τα πολλά κενά που υπάρχουν

Οι κενές θέσεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία της Τουρκίας θα μπορούσαν να καλυφθούν με γιατρούς από το εξωτερικό και ειδικότερα, από την Ελλάδα, αφού στη χώρα οι γιατροί πλεονάζουν, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας, Mehmet Müezzinoğlu, κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη

Διαβάστε περισσότερα

Source: http://www.voliotaki.blogspot.gr/

Thumbnail for 22573

To ατύχημα της Χριστίνας Κολέτσα

H γνωστή τραγουδίστρια ποζάρει με σπασμένο χέρι

Κάθε φορά που ανεβαίνει κάποια φωτογραφία της στο διαδίκτυο τα like πέφτουν σωρηδόν ακόμα και αν ποζάρει με… σπασμένο χέρι

Διαβάστε περισσότερα

Source: http://www.voliotaki.blogspot.gr/

Thumbnail for 22571

Θάνος Ασκητής: Πώς να αντιμετωπίσετε τον κακό πεθερό

Όρια και θέσεις απέναντι στον δυνάστη πατέρα, με οποιοδήποτε κόστος

Ένα όμορφο ζευγάρι κάθεται απέναντι μπροστά στο γραφείο μου. Εκείνος 38 και εκείνη 34. “Παντρεμένοι;» τους ρωτάω. “Ναι», απαντά η γυναίκα , “σχεδόν 6 χρόνια»

Διαβάστε περισσότερα

Source: http://www.voliotaki.blogspot.gr/

Thumbnail for 22567

Οι συνάνθρωποί του, του έδωσαν πίσω… το μισό του κρανίο!

Ο 24χρονος Elvis Romeo Lingura, από τη Ρουμανία είχε ένα φοβερό ατύχημα, όταν έπεσε από σκαλωσιά πριν ένα χρόνο. Μετά το ατύχημα ο άνδρας είχε χάσει το μισό του κρανίο και χρειαζόταν άμεσα χειρουργική επέμβαση.

Ένας 24χρονος εργάτης από την Ρουμανία έπεσε πριν ένα χρόνο από σκαλωσιά, ύψους δύο μέτρων και έσπασε το μισό του κρανίο

Διαβάστε περισσότερα

Source: http://www.voliotaki.blogspot.gr/

Thumbnail for 22569

Οργασμός: Ο σύντροφός σου ξέρει πότε τον προσποιείσαι

Η επικοινωνία και οι σεξουαλικές συνήθειες του ζευγαριού, “προδίδει» τον προσποιητό οργασμό!

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Waterloo αποκαλύπτει ότι οι άντρες και οι γυναίκες αντιλαμβάνονται στον ίδιο βαθμό την ικανοποίηση των συντρόφων τους στο κρεβάτι!

“Ανακαλύψαμε ότι κατά μέσο όρο, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες, έχουν αρκετά ακριβή και αμερόληπτη αντίληψη σχετικά με την σεξουαλική ικανοποίηση του συντρόφου τους», εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας, κ. Erin Fallis και συνεχίζει: “Βρήκαμε επίσης, ότι η καλή επικοινωνία του ζευγαριού πάνω σε σεξουαλικά ζητήματα τους βοηθά να καταλάβουν την σεξουαλική ικανοποίηση του συντρόφου τους».

“Με τον καιρό, το ζευγάρι αναπτύσσει σεξουαλικές συνήθειες. Πιστεύουμε ότι έχοντας την ικανότητα να υπολογίσει ο ένας σύντροφος με ακρίβεια την ικανοποίηση του άλλου, θα καταφέρει το ζευγάρι να αναπτύξει σεξουαλικές συνήθειες που απολαμβάνουν και οι δυο. Πιο συγκεκριμένα, το να είναι σε θέση να πουν ο ένας για τον άλλον αν ικανοποιήθηκε σεξουαλικά, θα μπορούσε να τους βοηθήσει να αποφασίσουν αν θα διατηρήσουν μια σεξουαλική συνήθεια ή αν θα δοκιμάσουν κάτι καινούριο», καταλήγει η κ. Fallis.

Source: http://www.seleo.gr/

Category: Υγεία

Thumbnail for 22557

Εφοριακός είχε κάνει τη ΔΟΥ Ψυχικού “τσιφλίκι” της – Ζητούσε μίζα 650.000 ευρώ για να κλείσει ισολογισμούς εταιρείας

- Η 57χρονη υπάλληλος εργάζεται εδώ και χρόνια στην εφορία του Ψυχικού

- Μαζί της συνελήφθη και ένας λογιστής που έκανε τον μεσάζοντα ανάμεσα στην υπάλληλο και τον 80χρονο
- Τελικά η υπάλληλος δέχθηκε το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ ως μίζα
- Η εφοριακός θα αναλάμβανε να αλλάξει τους ισολογισμούς της εταιρείας του 80χρονου καταγγέλοντα
- Όσο κι αν η κρίση έχει σακατέψει χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, κάποιοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν το δημόσιο…
σαν τσιφλίκι του πατέρα τους και να δρουν ανεξέλεγκτα εις βάρος οποιουδήποτε θα μπορούσαν να αποκομίσουν το παραμικρό όφελος.

Έτσι μία υπάλληλος της εφορίας συνελήφθη μαζί με έναν λογιστή από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος, η μεν υπάλληλος για δωροληψία υπαλλήλου, παράβαση καθήκοντος και απόπειρα απάτης, ο δε λογιστής για δωροδοκία υπαλλήλου και απόπειρα απάτης

Η 57χρονη υπάλληλος που εργάζεται στην εφορία Ψυχικού καταγγέλθκε από έναν 80χρονο ελεύθερο επαγγελματία πως απαιτούσε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό και συγκεκριμένα 650.000 ευρώ προκειμένου να προχωρήσει στη διακοπή εργασιών και την εκκαθάριση της εταιρείας, στην οποία ήταν διαχειριστής.

Συγκεκριμένα με το πρόσχημα υψηλής χρηματικής οφειλής άνω του ενός εκατομμυριου ευρώ του ελεύθερου επαγγελματία, ο 53χρονος λογιστής εξήγησε στον 80χρονο πως θα μπορούσε να πληρώσει το 50% ως μίζα και να ξεμπερδέψει.

Στο πλαίσιο αυτό, για να “τακτοποιηθεί» η υπόθεση, απαιτήθηκε αρχικά η καταβολή από τον ελεύθερο επαγγελματία, ποσού 650.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια μειώθηκαν σταδιακά οι απαιτήσεις και το τελικό ποσό διαμορφώθηκε στις 30.000 ευρώ.

Το πρωί της Τετάρτης, σε προγραμματισμένη συνάντηση, ο 80χρονος ελεύθερος επαγγελματίας παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ στον λογιστή του, ο οποίος στη συνέχεια το παρέδωσε στην 57χρονη υπάλληλο, ενώ ακολούθως αμφότεροι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά την περιοχή.

Στην κατοχή της υπαλλήλου βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό καθώς και ένας φάκελος με ισολογισμούς της εταιρείας του καταγγέλλοντα, που τις είχε παραδώσει ο λογιστής.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Source: http://www.voliotaki.blogspot.gr/

Thumbnail for 22551

Η ελληνική χρεοκοπία, μεγαλύτερη της Αργεντινής…

Απλώς εδώ, δεν ζήσαμε τον “ξαφνικό θάνατο”…
Αυτός, ουσιαστικά, ήταν ο τίτλος του σχολίου του Τσίμα. Εμείς απλώς εδώ, δεν βγήκαμε ξαφνικά μια μερα στις τράπεζες και τα ΑΤΜ και να μην βρίσκουμε χρήματα.
Στο τέλος δε προσέθεσε και μια παρατήρηση ενός δημοσιογράφου από την
Αργεντινή, που του είπε (συγκρίνοντας Ελλάδα και Αργεντινή) οτι “εσείς είχατε ένα δίχτυ ασφαλείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που εμεις δεν είχαμε”.

Ο Τσίμας, επίσης, πρόσθεσε στο σχόλιο του, πως, η Αργεντινή εχει δίκιο που αρνείται να υποκύψει στα αρπαχτικά των αγορών . Αλλά, που να το βρει .
Οπως και εμείς, το 2010…

Source: http://www.voliotaki.blogspot.gr/

Thumbnail for 22561

Επιστρέφει στις πασαρέλες το μοντέλο από τη Θεσσαλονίκη που είχε πιαστεί με 4 κιλά κοκαίνης (φωτό)

Εναν μήνα και κάτι μετά την αποφυλάκισή του ο

Τεό Θεοδωρίδης φαίνεται ότι μεθοδεύει την επιστροφή του στο μόντελινγκ, το επάγγελμα που του χάρισε μεγάλες επιτυχίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μπορεί ο ίδιος να μην έχει προχωρήσει ακόμη σε σχετικές ανακοινώσεις, ωστόσο η δημοσιοποίηση μιας καινούργιας επαγγελματικής φωτογραφίας του στο προφίλ του καλού του φίλου και γνωστού σχεδιαστή μόδας Παντελή Μήτσου λειτούργησε ως αφορμή για να αποκαλυφθεί πως κάτι… μαγειρεύεται. Στην εικόνα το 38χρονο μοντέλο φαίνεται υγιέστατο και πιο λαμπερό από ποτέ, σαν να μην πέρασε μία μέρα από τότε που δούλευε ενεργά στα στούντιο και στις πασαρέλες.

“Η αλήθεια είναι πως ο Τεό ετοιμάζει ένα project μαζί με τη φωτογράφο Αγνή Μάρα. Δυστυχώς, δεν μπορώ να σας πω κάτι περισσότερο γι’ αυτό. Πάντως, ο ίδιος μού έδωσε την άδεια να δημοσιοποιήσω την εν λόγω εικόνα» σχολίασε ο κ. Μήτσου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του. “Δεν ξέρω τι σκοπεύει να κάνει, αλλά αν θέλετε τη γνώμη μου, πιστεύω πως είναι αναπόφευκτο να μείνει στη μόδα. Ο Τεό έχει γεννηθεί γι’ αυτό το πράγμα και δεν μπορεί να το αποφύγει. Αν και πέρασε πεντέμισι χρόνια στη φυλακή, δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου εμφανισιακά. Σίγουρα έχει ωριμάσει, αλλά υπάρχουν και μεγαλύτερα σε ηλικία μοντέλα από εκείνον που εξακολουθούν να κάνουν καριέρα» συμπλήρωσε ο Κύπριος σχεδιαστής.

Ο ίδιος είχε κάνει γνωστή στα τέλη του προηγούμενου μήνα και την είδηση της αποφυλάκισης του Τεό Θεοδωρίδη, δηλώνοντας τότε πως θα συνεργαζόταν μαζί του σε ένα fashion show που θα είχε προγραμματίσει για τον Σεπτέμβριο. “Επειδή έχω ξεκινήσει μια συνεργασία σ’ ένα κατάστημα στη Μύκονο που πηγαίνει πολύ καλά, το συγκεκριμένο σόου πήρε αναβολή γι’ αργότερα. Οποτε και να το κάνω, όμως, ο Τεό θα είναι εκεί» μας εξήγησε ο κ. Μήτσου.

Αυτή την περίοδο πάντως το μοντέλο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, κοντά στους δικούς του ανθρώπους. Μεταξύ αυτών είναι και η πρώην σύζυγός του Νάνσυ Παντοπούλου, με την οποία διατηρούν πολύ φιλικές σχέσεις.

Θυμίζουμε ότι ο Τεό Θεοδωρίδης εξέτιε μέχρι πρότινος ποινή 18 ετών στο σωφρονιστικό κατάστημα Διαβατών μετά τη σύλληψή του με τέσσερα κιλά κοκαΐνη, που είχε φέρει με κούριερ από την Κολομβία. Πεντέμισι χρόνια μετά τον εγκλεισμό του το Τριμελές Εφετείο Αναστολών Θεσσαλονίκης έκανε δεκτή την αίτησή του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής.

Espressonews.gr

Source: http://www.seleo.gr/

Category: life-style

Thumbnail for 22553

Απίστευτο αποκαλυπτικό ατύχημα πασίγνωστης τραγουδίστριας! (VIDEO)

Έδινε μια καταπληκτική συναυλία στο Περού και με τίποτα δεν φανταζόταν αυτό που της έμελλε να πάθει! Η

Laura Pausini όταν τλείωσε η συναυλία επέστρεψε στο καμαρίνι της και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να πετάξει απο πάνω της τα ρούχα. Οι θαυμαστές όμως ζητωκραύγαζαν για να ξαναβγεί, κάτι που γίνεται σε συναυλίες μεγάλων καλλιτεχνών και εκείνη προκριμένου να τους ευχαριστήσει, ξαναβγήκε στην σκηνή. Φορώντας μια μαύρη ρόμπα λοιπόν άρχισε να τραγουδάει και κάποια στιγμή το ρούχο άνοιξε και φάνηκαν τα πάντα!! Η Laura αρχικά ταράχτηκε αλλά μετά το γύρισε στην πλάκα και είπε: “Όσοι το είδαν, το είδαν. Άλλωστε έχω το ίδιο με όλες τις υπόλοιπες» είπε με χιούμορ η Pausini και αποχώρησε.

Δείτε το video και την αντίδρασή της:

{youtube}YaZpDuPl-PM{/youtube}

Source: http://www.seleo.gr/

Category: life-style

Thumbnail for 22555

Σοκάρει η εικόνα της 28χρονης διάσημης ηθοποιού – Πως έγινε από τις καταχρήσεις (φωτό)

Οι καταχρήσεις τελικά πληρώνονται πολύ ακριβά και μάλιστα σύντομα!Η νεαρή ηθοποιός που έχει περάσει αρκετά χρόνια μέσα στις καταχρήσεις, τα ναρκωτικά και το αλκοόλ παρουσιάζει σήμερα μια αρκετά γερασμένη εικόνα! Το σώμα της φαίνεται χαλαρωμένο, ενώ το στήθος της είναι εμφανώς πεσμένο! Ο λόγος για τη

Lindsay Lohan, που απαθανατίστηκε στην Ίμπιζα και δεν ήταν και στα καλύτερά της.

Not shy: Lindsay Lohan was left exposed as she walked around a beach in Ibiza, Spain, on Wednesday

Deceiving: While the Mean Girls star's swimming costume looked sporty from the front, its low back and halter top meant it was not a great choice for a day of water activities

Breaking the rules: While a one piece bathing suit is normally the modest choice, Lindsay proved there is also an exception to the rule - both to the swimwear's modesty and the idea that side boob is always sexy

Fearless: The Parent Trap star did not seem to worry that she was not very covered up, strutting around the vacation spot

Πηγή: govastileto.gr

Source: http://www.seleo.gr/

Category: life-style

Thumbnail for 22547

Η Φαίη Σκορδά ημίγυμνη σε ρόλο…barwoman! (ΦΩΤΟ)

Δεν σταματά να ποζάρει και να φωτογραφίζεται…. Πότε selfie και πότε την απαθανατίζουν άλλοι. Η Φαίη Σκορδά συνεχίζει να αναστατώνει τους φίλους της στα social media με τις καυτές εμφανίσεις της!

Αυτή τη φορά αποφάσισε να φτιάξει ένα κοκτέιλ και μπήκε μόνη της πίσω από το μπάρ! Όπως σχολιάζει: “Λοιπόν… βάζω φράουλα ,χυμό ανανά κ πολύ πολύ πάγο». Όποιο και είναι το αποτέλεσμα, μόνο άριστα παίρνει για την σέξι εμφάνισή ης στα..ροζ!

Source: http://www.seleo.gr/

Category: life-style

Thumbnail for 22541

Προαιρετική η δημοσίευση ισολογισμών σε εφημερίδες

Μέσω του Γενικού Εμπορικού Μητρώου που καθίσταται ως ο μοναδικός εθνικός τόπος εμπορικής δημοσιότητας θα δημοσιεύονται πλέον οι ισολογισμοί και κάθε εταιρική πληροφορία των επιχειρήσεων, ενώ η δημοσίευση σε οικονομικές εφημερίδες καθίσταται απολύτως προαιρετική και η δημοσίευση σε ΦΕΚ θα γίνεται ατελώς ως και το τέλος του 2015.

Διαβάστε περισσότερα

Source: http://www.voliotaki.blogspot.gr/

Thumbnail for 22539

Κι αποχαιρέτα τη την συνταξούλα σου που χάνεις!..

Θρήνος, χαμός και κοπετός χθές μπροστάστα γκισέ και τα ΑΤΜ των τραπεζών.

Σαν χορός αρχαίας τραγωδίας οι συνταξιούχοι ολόλυζαν και σκλήριζαν για τις ξανα-ματα-κομμένες τους συντάξεις.
Πού και πού ξεπετιόταν και κάποιος ”κορυφαίος” του ”χορού” αυτού, πλησίαζε τα μαρκούτσια της παρηγοριάς και της χλεύης τωνεθνικών προμηθευτών-ενημερωτών, και σφύριζε κατάρες κι αναθέματα εναντίον της κυβέρνησης γενικότερα, και των υπουργών και του ”πρωθυπουργού” ειδικότερα!

Εδώ όμως, έστω και για μιά φορά, πρέπει να σταθούμε στο πλευρό της κυβέρνησης: Δεν έκοψε η κυβέρνηση τις συντάξεις!
Μόνοι τους οι συνταξιούχοι έβαλαν τα χεράκια τους κι έβγαλαν τα ματάκια τους!
Μόνοι τους πήραν το ψηφοδέλτιο και το έριξαν στην κάλπη με τα γνωστά αποτελέσματα.
Μόνοι τους έκοψαν τις ίδιες τους τις συντάξεις για να γίνουν αυτές δάνεια για τα μαρκούτσια των εργολάβων!
Μάταια προσπαθούσαμε προεκλογικά να τους πείσουμε. Μάταια!
Τότε, εμείς είμασταν οι λαϊκιστές, κι αυτοί, οι σώφρονες!
Ας φάνε τώρα σωφροσύνη!
Και μέσα στην γεροντική τους άνοια και μαλάκυνση, λάθος νομίζουν πως αυτό που ζούνε είναι η τραγωδία. Λάθος!
Αυτό που ζούνε είναι η κάθαρση!
Η κάθαρση των συνταξιούχων που οσονούπω θα ψοφολογήσουν από έλλειψη χρημάτων, η οποία συνεπάγεται ανεπαρκή προμήθεια φαρμάκων, κακή διατροφή, πλημμελείς συνθήκες διαβίωσης.
Είναι η γενική εθνοκάθαρση, που με την ευγενική χορηγία των συνταξιούχωναρτηριοσκληρωτικών εγωϊστούληδων,
..και με την εντολή εργολάβων-τρόϊκας-τοκογλύφων,
..εκτελούν οι εθνικοί μειοδότες!
Τί πιό απλό; Τα καθάρματα εκτελούν εθνοκάθαρση!
Και ο ”χορός” των συνταξιούχων τους επιβραβεύει ψηφίζοντάς τους!
Δεν υπάρχει λόγος, κανείς, να τους λυπηθεί!
Ας ζητήσουν συμπαράσταση στους βουλευτές ”τους”,
..κι όχι στον υπόλοιπο λαό που πήραν στον λαιμό τους!..

Source: http://www.voliotaki.blogspot.gr/

Thumbnail for 22537

Ινκόγνιτο ο Σαμαράς στην Κρήτη

O πρωθυπουργός κάνει διακοπές στην Κρήτη.

Ο κ. Σαμαράς βρίσκεται για αμιγώς ιδιωτική επίσκεψη στον Αγ. Νικόλαο στο Λασίθι.Ο Πρωθυπουργός έφτασε με το πρωθυπουργικό σκάφος το πρωί και αναμένεται να αναχωρήσει το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Εσθονίας ο οποίος παραθερίζει στον Άγιο Νικόλαο εδώ και περίπου μια εβδομάδα.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για απλότητα του Εσθονού πρωθυπουργού ο οποίος αντί να επιλέξει λύσεις χλιδής, παραθερίζει κρατώντας χαμηλούς τόνους και διαμένει σε ένα απλό ενοικιαζόμενο δωμάτιο που δεν ξεπερνά τα 40 ευρώ.

ΠΗΓΗ Flashnews.gr

Source: http://www.voliotaki.blogspot.gr/

Thumbnail for 22535

Η ελληνική χρεοκοπία, μεγαλύτερη της Αργεντινής…

Απλώς εδώ, δεν ζήσαμε τον “ξαφνικό θάνατο”…
Αυτός, ουσιαστικά, ήταν ο τίτλος του σχολίου του Τσίμα. Εμείς απλώς εδώ, δεν βγήκαμε ξαφνικά μια μερα στις τράπεζες και τα ΑΤΜ και να μην βρίσκουμε χρήματα.
Στο τέλος δε προσέθεσε και μια παρατήρηση ενός δημοσιογράφου από την
Αργεντινή, που του είπε (συγκρίνοντας Ελλάδα και Αργεντινή) οτι “εσείς είχατε ένα δίχτυ ασφαλείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που εμεις δεν είχαμε”.

Ο Τσίμας, επίσης, πρόσθεσε στο σχόλιο του, πως, η Αργεντινή εχει δίκιο που αρνείται να υποκύψει στα αρπαχτικά των αγορών . Αλλά, που να το βρει .
Οπως και εμείς, το 2010…

Source: http://www.voliotaki.blogspot.gr/

Thumbnail for 22533

Η Κρήτη δείχνει τον δρόμο

Mορφή επανάστασης η οποία είναι έτοιμη να μεταλαμπαδευτεί και στην υπόλοιπη χώρα, έχει πάρει ο ξεσηκωμός των Κρητικών μετά το θάνατο 56χρονης τετραπληγικής στα Χανιά επειδή η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα.

Στους δρόμους βρίσκονται εδώ και μέρες χιλιάδες άνθρωποι απ’ άκρη σ’ άκρη στο νησί, καταλαμβάνοντας δημόσια κτίρια και διώχνοντας τους αστυνομικούς από τα τμήματα, καλώντας τους ή να συνταχθούν με τον δίκαιο αγώνα τους ή να μπουν σε ένα πλοίο και να γυρίσουν στην Αθήνα.

Για όσους ενδιαφέρονται, το πλοίο φεύγει αύριο.
Ο λαός της Κρήτης βρισκόταν ήδη σε αναβρασμό εδώ και μήνες εξαιτίας της είδησης για τη διάλυση των χημικών όπλων της Συρίας στα ανοιχτά του νησιού. Από τότε, μάλιστα, είχαν δημιουργηθεί και θύλακες ακτιβιστών οι οποίοι έχουν πρωτοστατήσει σε δεκάδες δράσεις εντός κι εκτός Κρήτης.
Εκατοντάδες πλοιάρια ψάχνουν εδώ και μέρες το πλοίο πάνω στο οποίο πραγματοποιείται η υδρόλυση των χημικών, ενώ οι ιδιοκτήτες τους τα έχουν μετονομάσει όλα σε “Ευτυχία Ποποδάκη” για να τιμήσουν τη μνήμη της αδικοχαμένης 56χρονης.
Η δομή του κρητικού κινήματος είναι εξαιρετικά ισχυρή. Από την ορμή του απειλείται, μάλιστα, και η ντόπια μαφία των ναρκεμπόρων η οποία ήδη χάνει έδαφος στις καθημερινές οδομαχίες μεταξύ αγωνιστών από τη μία, και μισθοφόρων απ´την άλλη.
Ανάμεσα στους μισθοφόρους είναι πολλοί αστυνομικοί, καθώς και αρκετά άτομα που το επίθετο τους είναι Κεφαλογιάννης.
Ο αγώνας των Κρητικών συμμαδεύτηκε κι από μια συμβολική κίνηση, καθώς συγκεντρώθηκαν χρήματα από όλους τους πολίτες για να σωθεί το μουσείου του Νίκου Καζαντζάκη. Το μουσείο αυτό σάπιζε για χρόνια έως ότου βάλει χρήματα για να το αναβιώσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
“Δεν περιμένουμε απο εφοπλιστές που έχουν πάρε δώσε με φασίστες και οργανώσεις οπαδών-μπράβων, να δίνουν τα ματωμένα τους χρήματα αμαυρώνοντας την παράδοση μας. Εμείς είμαστε υπερήφανοι αγωνιστές, όχι αδιάφοροι παρτάκηδες όπως είναι όλοι τους στην Αθήνα”, δήλωσε Κρητικός εξεγερμένος λίγο πριν αναλάβει τη βάρδια της λαϊκής περιφρούρησης στη βάση της Σούδας.
(Η Αθήνα εξάγει με μεγάλη επιτυχία εδώ και δεκαετίες τη μαζική απάθεια και τον ωχαδερφισμό. Επειδή όμως ολόκληρος σχεδόν ο πληθυσμός της είναι επαρχιώτες, απάθεια και ωχαδερφισμός δεν ανήκουν μόνο στην πρωτεύουσα. Είναι αξίες οικουμενικές)

Από polyfimoss

Source: http://www.voliotaki.blogspot.gr/

Thumbnail for 22531

Επιστροφή φόρου δύο ταχυτήτων – Ποιοι θα εισπράξουν γρηγορότερα και ποιοι θα ελεγχθούν

Η παράταση των φορολογικών δηλώσεων, λόγω της αργοπορίας του υπουργείου να ανοίξει το σύστημα, από την μία μεριά αλλά και λόγω των τεχνικών προβλημάτων της λειτουργίας του taxisnet, αλλά και λόγω της καθυστέρησης έκδοση των αποφάσεων από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου, έφερε δεκάδες προβλήματα σε φορολογούμενους και λογιστές – φοροτεχνικούς.

Διαβάστε περισσότερα

Source: http://www.voliotaki.blogspot.gr/

Thumbnail for 22529

Έτοιμοι για όλα οι έλληνες βατραχάνθρωποι στη Λιβύη για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων

Έτοιμοι για όλα αναμένουν το “πράσινο φως” για να αρχίσουν την επιχείρηση απεγκλωβισμού τουλάχιστον 100 πολιτών από τη Λιβύη.

Το πλήρωμα της φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ και οι βατραχάνθρωποι που επιβαίνουν σ΄ αυτή είναι έτοιμοι για όλα. Η φρεγάτα ΔΕΝ έχει δέσει σε λιμάνι όπως γράφτηκε και πως θα μπορούσε να δέσει σ΄ ένα λιμάνι που βάλλεται από παντού!

Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι η φρεγάτα πρέπει να είναι “ευέλικτη” με τις μηχανές αναμμένες.

Η μεταφορά των τουλάχιστον 100 πολιτών Ελλήνων,Κινέζων ,Αμερικανών και άλλων από το λιμάνι προς τη φρεγάτα έχει εξασφαλιστεί και θα γίνει μόλις πέσει το σκοτάδι.

Το πλοίο γενικής υποστήριξης Προμηθέας είναι έτοιμο αν χρειαστεί να συνδράμει κυρίως για την παροχή καυσίμων στη φρεγάτα, η οποία πάντως έχει σχεδιαστεί να επιστρέψει στην Κρήτη κι όχι στο Ναύσταθμο.

Εκεί βρίσκεται επίσης σε ετοιμότητα επιβατηγό πλοίο, το οποίο ανάλογα με την κατάσταση που θα συναντήσει απόψε η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ θα αποφασιστεί αν θα πλεύσει προς Λιβύη ,συνοδεία πολεμικού για να παραλάβει κι άλλους εγκλωβισμένους.

Source: http://www.voliotaki.blogspot.gr/

Thumbnail for 22525

Κόκκινη Προβιά: Ο μυστικός στρατός της CIA στην Ελλάδα. Αποκαλύπτουμε τους αρχηγούς της

Το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και η έναρξη του Ψυχρού, έμελλε να ρίξουν την Ευρώπη σε μια περιπέτεια με πολλές διαστάσεις. Όμως απ’ όσα τα τελευταία 60 χρόνια έχουν γραφεί για την ιστορία της Γηραιάς Ηπείρου σχεδόν τίποτα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Κι αυτό γιατί η δυτική Ευρώπη, που εμφανιζόταν ως ανάχωμα απέναντι στον “κομμουνιστικό κίνδυνο», κυβερνήθηκε μέσα από το πιο αντιδημοκρατικό δημιούργημα… των μυστικών υπηρεσιών. Έναν μυστικό στρατό από πολίτες και αξιωματικούς, ο οποίος δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει μια πιθανή σοβιετική εισβολή, αλλά κατέληξε να κάνει πραξικοπήματα, να χειραγωγεί πολιτικούς και πολίτες και να καθορίζει τις εξελίξεις, καλύπτοντας επί δεκαετίες τα ίχνη του.

Το δίκτυο αυτό, στην Ελλάδα είχε καταργηθεί ως το 1988, αλλά ουδέποτε αποκαλύφθηκε τι πραγματικά έκανε τα χρόνια που περίμενε να εισβάλουν οι Σοβιετικοί. Τα αρχεία του καταστράφηκαν μαζί με το κομμάτι της βρόμικης ιστορίας του. Έτσι τουλάχιστον νόμιζαν…

Μετά από 18 χρόνια έρευνας, φέρνουμε σήμερα στη δημοσιότητα μερικά από τα έγγραφα που όλοι θεωρούσαν κατεστραμμένα και παράλληλα δημοσιεύουμε δεκάδες συνεντεύξεις πρωταγωνιστών, μέσα από τις οποίες καταγράφεται η ιστορία της επιχείρησης που έγινε γνωστή ως “Κόκκινη Προβιά». Αν αυτά τα ντοκουμέντα υπήρχαν, είναι αμφίβολο αν θα μπορούσαν να κυβερνούν όσοι αποτελούν το παραδοσιακό πολιτικό σύστημα. Τα έγγραφα που φέρνουμε στο φως ξαναγράφουν τη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Μιας χώρας που δεν θα ήταν όπως είναι αν δεν υπήρχε η “Κόκκινη Προβιά».

Διαβάστε τα ιστορικά ντοκουμέντα στο Hot Doc που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 31 Ιουλίου και για όλο τον Αύγουστο.

Source: http://www.voliotaki.blogspot.gr/

Thumbnail for 22519

Ε9: Δυνατότητα υποβολής εμπρόθεσμων και χωρίς κυρώσεις διορθωτικών δηλώσεων μέχρι τις 30 Νοεμβρίου

Διευκρινίσεις υπουργείου Οικονομικών για τον υπολογισμό του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων σε περιπτώσεις που τα δηλωθέντα στοιχεία στο Ε9 είναι ασαφή

Source: PamePreveza.gr – Πρέβεζα

Thumbnail for 22521

Όριο μπαίνει στις τιμές των κυλικείων στις οργανωμένες παραλίες

Το μέτρο της επιβολής ανώτατης τιμής (πλαφόν) για εμφιαλωμένο νερό, καφέδες, τοστ και άλλα προϊόντα κυλικείου επεκτείνεται και στις οργανωμένες στις οργανωμένες παραλίες με εισιτήριο εισόδου.

Υπνευθυμίζεται ότι ανώτατες τιμές ισχύουν ήδη σε αεροδρόμια, πλοία, γήπεδα, αρχαιολογικούς χώρους, κινηματογράφους, θέατρα κ. α. για όρθιους πελάτες.

Διαβάστε περισσότερα

Source: http://www.voliotaki.blogspot.gr/

Thumbnail for 22513

Οι Γερμανοί αποκαλύπτουν τη μεγάλη απάτη του Σημίτη με τα υποβρύχια που γέρνουν

ΟιΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ εφημερίδες αποκαλύπτουν τις βρώμικες συναλλαγές του Κώστα Σημίτη με το γερμανικό κατεστημένο, τις οποίες ο ελληνικός λαός πλήρωσε με δισεκατομμύρια ευρώ.
Χαρακτηριστικό στην κατεύθυνση αυτή, είναι το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Suddeutsche Zeitung, που καρφώνει στην κυριολεξία τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, για την παραγγελία των τεσσάρων μπαταρισμένων υποβρυχίων, που έγινε αποκλειστικά και μόνο για να σωθεί από την κατάρρευση ο γερμανικός όμιλος της HDW, που έχει έδρα στο Κίελο, που ήταν κρίσιμη εκλογική περιφέρεια για τους Σοσιαλδημοκράτες.
Η γερμανική εφημερίδα, καταγγέλλει ευθέως τους γερμανούς αξιωματούχους, για βρώμικη συναλλαγή με τον Κ. Σημίτη, την οποία βέβαια πλήρωσε με αίμα ο έλληνας φορολογούμενος.
Η γερμανική εφημερίδα, καταγγέλλει ευθέως τους γερμανούς αξιωματούχους, για βρώμικη συναλλαγή με τον Κ. Σημίτη, την οποία βέβαια πλήρωσε με αίμα ο έλληνας φορολογούμενος. Η γερμανική κυβέρνηση, απαίτησε και άλλες παραγγελίες εξοπλιστικών, προκειμένου να βάλει την Ελλάδα από το παράθυρο στο ευρώ, μια εξέλιξη που την πλήρωσε ο ελληνικός λαός με τη χρεοκοπία της χώρας και την καταλήστευση του λαού μας.
Οι αποκαλύψεις του γερμανικού τύπου, θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο μεγάλης εισαγγελικής έρευνας, για να διαπιστωθεί πόσες συναλλαγές έκανε ο Σημίτης με τη γερμανική κυβέρνηση κάτω από το τραπέζι και πόσο στοίχισαν αυτές στον έλληνα φορολογούμενο.
Γιατί στη διάρκεια της οκταετίας Σημίτη η Siemens, η HDW, η Κράους Μαφάι, η Χόχτιφ και μια σειρά ακόμα γερμανικοί κολοσσοί, είχαν το μονοπώλιο στις κρατικές συμβάσεις και στα εξοπλιστικά, παρά το γεγονός ότι τιμολογούσαν σχεδόν στο τριπλάσιο για τις… υπηρεσίες που προσέφεραν. Το σύνολο των συμβάσεων με τις γερμανικές εταιρείες είναι χαριστικές.
Απ΄ την εκχώρηση του αεροδρομίου στην Χόχτιφ, από τα έργα του ΟΣΕ που έπαιρνε η Siemens, από το περιβόητο G4Ι για το οποίο πληρώσαμε 350 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να λειτουργήσει και χωρίς ποτέ να έχει βάλει κανείς την υπογραφή του για να το παραλάβει. Την περίοδο Σημίτη, η Ελλάδα αγόραζε κατά εκατοντάδες τα τεθωρακισμένα από την Κράους Μαφάι και χάριζε συμβάσεις για τον ηλεκτρονικό πόλεμο.
Ένα έργο που πληρώθηκε με εκατοντάδες εκατομμύρια και ποτέ δεν παραδόθηκε.
Οι γερμανοί είναι αυτοί που πίεσαν τη σημερινή κυβέρνηση, να σταματήσει τη δικαστική έρευνα για τα εξοπλιστικά, γιατί μέσα από αυτή το ελληνικό δημόσιο, θα μπορούσε να διεκδικήσει επιστροφές δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ για τη βλάβη που έχει υποστεί.
Οι γερμανοί πιέζουν να σταματήσει η δικαστική έρευνα για να μην καούν και οι αχυράνθρωποί τους στο πολιτικό σύστημα και ειδικά ο Γιάννος Παπαντωνίου και ο Κώστας Σημίτης.
Η περίπτωση Παπαντωνίου που εξασφάλισε ασυλία από το δικαστικό σύστημα, παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν εκατομμύρια ευρώ στο λογαριασμό της γυναίκας του και ένα δύο φορές κατάθεσε ψέματα στον ανακριτή, είναι χαρακτηριστική της γερμανικής κατοχής σε όλα τα επίπεδα.
“Αγοράσαμε υποβρύχια για να μπούμε στο ευρώ»
H γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung φιλοξενεί στο “σαλόνι» της ένα ολοσέλιδο ρεπορτάζ παρουσιάζοντας τον Αλέξανδρο Αβατάγγελο “σύμβουλο», όπως αυτοσυστήνεται.
Ο Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο οποίος είχε προφυλακιστεί στον Κορυδαλλό και βγήκε με εγγύηση 500.000 ευρώ φέρεται να έχει εμπλακεί στην υπόθεση της αγοράς υποβρυχίων από τη γερμανική εταιρεία HDW στο Κίελο. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ψυχολόγος στο Βέλγιο και αργότερα μεταπήδησε στα εξοπλιστικά για χάρη “του παιχνιδιού και της περιπέτειας», όπως λέει.
Ο Αλέξανδρος Αβατάγγελος μιλάει στην εφημερίδα για μια περίοδο που έρεε πολύ χρήμα στην αγορά όπλων. “Μέχρι την αλλαγή της χιλιετίας οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις διέθεταν πολλά χρήματα για εξοπλιστικά προγράμματα και η Ελλάδα πριν από τη βαθιά οικονομική της κρίση ήταν ένας ιδιαίτερα καλός πελάτης. Η ελληνική κυβέρνηση αγόραζε πολύ και ευχαρίστως σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές. Οι αποφάσεις σπάνια είχαν να κάνουν με τα πλεονεκτήματα ενός οπλικού συστήματος. Στη συμφωνία των υποβρυχίων, για παράδειγμα, η δουλειά του Αβατάγγελου ήταν την παραγγελία να την πάρει το ναυπηγείο του Κιέλου και όχι ο κατά πολύ φθηνότερος γαλλικός ανταγωνιστής».
Όπως προσθέτει η Süddeutsche Zeitung: “Δεν υπήρχε πραγματικός διαγωνισμός, λέει ο Αβατάγγελος. ‘Η αγορά όπλων είναι πάντα πολιτική απόφαση: H Ελλάδα αγόρασε υποβρύχια για να μπούμε στο ευρώ. Το 80% πήγε για αυτό το σκοπό. Στην Αθήνα τότε στην κυβέρνηση ήταν ο σοσιαλιστής Κώστας Σημίτης και στο Βερολίνο ο σοσιαλδημοκράτης Γκέρχαρντ Σρέντερ. ‘Η παραγγελία των υποβρυχίων ήταν σημαντική για την HDW και για την εκλογική περιφέρεια του SPD στο βορρά’ λέει ο Έλληνας. Ο Αβατάγγελος δεν θεωρεί αυτή τη στάση αξιοκατάκριτη ‘και ο Σημίτης έκανε το σωστό’. Η Ελλάδα σύμφωνα με το σύμβουλο ‘έσωσε τότε την ΗDW, η οποία δεν θα υπήρχε πια χωρίς εμάς’. Με παρόμοιο τρόπο μιλούσαν και οι μάνατζερ της HDW στους ανακριτές στην Γερμανία. Ισχυρίζονταν ότι ‘σαν Γερμανός δεν μπορείς να κάνεις δουλειές στην Ελλάδα’. Εννοούσαν χωρίς διαμεσολαβητή, χωρίς ‘σύμβουλο’.»

Από kontranews

Source: http://www.voliotaki.blogspot.gr/

Thumbnail for 22509

Ένστολοι: “Χρησμός της Πυθίας” η διάταξη για το εφάπαξ – Οι αλλαγές θα ισχύσουν από την κατάθεση του νομοσχεδίου

Αίσθηση προκαλεί όχι μόνο η ασάφεια που συνοδεύει τη

ρήτρα διασφάλισης του αξιόμαχου» η οποία θα εφαρμοστεί για τον υπολογισμό των εφάπαξ των ενστόλων αλλά και η επισήμανση ότι το νέο καθεστώς θα ισχύσει από την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Διαβάστε περισσότερα

Source: http://www.voliotaki.blogspot.gr/

Thumbnail for 22499

Χάκαραν το site της Mossad οι Anonymous

Τη σελίδα της Mossad, της Ισραηλινής Υπηρεσίας Πληροφοριών, χάκαραν σύμφωνα με δημοσιεύματα οι Anonymous. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές “επιθέσεις» σε σελίδες της κυβέρνησης του Ισραήλ, στο πλαίσιο της εκστρατείας για να σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα.

Η ιστοσελίδα της Mossad έχει “πέσει» από τις 00.40 ώρα Γκρίνουιτς και ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί, η κυβέρνηση του Ισραήλ δεν έχει ακόμη προχωρήσει σε ανακοίνωση για το θέμα.

Πηγή: RT.com

Source: http://www.voliotaki.blogspot.gr/

Thumbnail for 22503

Θύμα των κυρώσεων από την ΕΕ… και ο παρτενέρ του Πούτιν στο τζούντο!

Ο στενός φίλος και επί χρόνια παρτενέρ του στις προπονήσεις του τζούντο του Βλαντιμίρ Πούτιν περιλαμβάνεται στον νέο κατάλογο των ρώσων αξιωματούχων τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων “παγώνουν» στο πλαίσιο της επιβολής κυρώσεων σε βάρος της

Μόσχας με αφορμή το ρόλο της στην ουκρανική κρίση.

O Αρκάντι Ρότενμπεργκ είναι μέτοχος στην SMP Bank και την InvestCapitalBank OAO, ενώ, σύμφωνα με τις Βρυξέλλες είναι μέτοχος και σε εταιρείες στις οποίες ανατέθηκαν επικερδείς συμβάσεις κατά την προετοιμασία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι.

Κυρώσεις επιβάλλονται επίσης στον Αλεξέι Γκρόμοφ, τον αναπληρωτή προσωπάρχη του Κρεμλίνου, την Οξάνα Τσιγκρίνα, την εκπρόσωπο της κυβέρνησης της αποκαλούμενης “Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ”, τον Μπόρις Λιτβίνοφ, πρόεδρο από τις 22 Ιουλίου του αποκαλούμενου “Ανωτάτου Συμβουλίου” της αυτοαποκαλούμενης “Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ”, τον Σεργκέι Αμπίσοφ που τον Μάιο διορίστηκε υπουργός Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Κριμαίας, τον Κονσταντίν Μαλοφέεφ που φέρεται ότι στηρίζει οικονομικά και υλικά τους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας, και τους μεγαλομετόχους της Bank of Russia Γιούρι Καβάλτσουκ και Νικολάι Σαμάλοφ.

Οι κυρώσεις πλήττουν επίσης την κρατική εταιρεία Almaz-Antei η οποία κατασκευάζει αντιαεροπορικά συστήματα μεταξύ των οποίων και πυραύλους εδάφους-αέρος, την αεροπορική εταιρεία Dobrolet η οποία εκτελεί κατ΄ αποκλειστικότητα δρομολόγια μεταξύ Μόσχας και Σιμφερόπολης και την τράπεζα RNCB.

Από την Ουάσινγκτον, οι χώρες της G7 (οι επτά πιο ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες) καταδίκασαν εξάλλου τον “αποσταθεροποιητικό» ρόλο της Ρωσίας στην ουκρανική κρίση και απείλησαν ότι θα επιβάλλουν νέες κυρώσεις εάν η Μόσχα δεν αλλάξει στάση.

“Η Ρωσία έχει ακόμη τη δυνατότητα να επιλέξει την οδό της αποκλιμάκωσης που θα οδηγούσε στην άρση των κυρώσεων», εξηγεί η G7 στην κοινή ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο. “Σε αντίθετη περίπτωση, είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε το κόστος αυτών των εχθρικών πράξεων”, προειδοποιούν οι χώρες της G7.

Η διεύρυνση της “μαύρης λίστας” όσων πλήττονται από τις κυρώσεις, καταδεικνύει τη βαρύτητα της κατάστασης στην Ουκρανία”, αναφέρεται από πλευράς ΕΕ. Σε προηγούμενο χρόνο, η ευρωπαϊκή λίστα περιελάμβανε 87 άτομα και 20 εταιρείες που θεωρούνταν υπεύθυνες για την προσάρτηση της Κριμαίας τον Μάρτιο και τη μετέπειτα διείσδυση στην ανατολική Ουκρανία.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τον 63χρονο Κοβαλτσούκ που είναι ιδιοκτήτης του National Media Group, με τηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες και ιστοσελίδες που είναι φίλα προσκείμενες στον Πούτιν, η ΕΕ αναφέρει πως “έχει υποστηρίξει ενεργά την πολιτική της ρωσικής κυβέρνησης στην επιχείρηση αποσταθεροποίησης της Ουκρανίας”.

newmoney.gr

Source: http://www.seleo.gr/

Category: Κοινωνία

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου μετά τη θύελλα αντιδράσεων για τα “ματωμένα” φραουλοχώραφα – Η αθώωση κεντρικό θέμα και στα ξένα ΜΜΕ

- Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, παρενέβη σχετικά με την υπόθεση της Ν. Μανωλάδας

- Ζητά άμεσα αντίγραφο της απόφασης του κακουργιοδικείου Πάτρας
- Αν συντρέχει περίπτωση αναίρεσής της, τότε όλα είναι… ανοιχτά
- Αθώοι κρίθηκαν για τις επιθέσεις εναντίον εργατών στη Νέα Μανωλάδα οι δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους

- Μεγάλες αντιδράσεις από μετανάστες και φορείς αντιρατσιστικών οργανώσεων

Η απόφαση του κακουργιοδικείου Πάτρας, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις τόσο στην κοινότητα των μεταναστών που ζουν στη χώρα μας, όσο και από διάφορες αντιρατσιστικές οργανώσεις, αλλά και από φορείς που σχετίζονται με τα δικαιώματα των μεταναστών στην Ελλάδα.

Η απόφαση έγινε θέμα συζήτησης και στα διεθνή μέσα, τα οποία δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν σκάνδαλο την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, για την πολύκροτη υπόθεση με τους πυροβολισμούς εναντίον μεταναστών εργατών, που δούλευαν κάτω από αντίξοες συνθήκες στα φραουλοχώραφα της περιοχής, επειδή… τόλμησαν να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ζήτησε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας, μόλις καθαρογραφεί η απόφαση για την ομόφωνη αθώωση των κατηγορούμενων στην υπόθεση της Μανωλάδας, που αφορά στην εμπορία ανθρώπων, να διαβιβαστεί αμέσως αντίγραφό της, προκειμένου να κριθεί αν συντρέχει περίπτωση να ασκηθεί αναίρεση κατά το αθωωτικό σκέλος της.

Υπενθυμίζουμε πως από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας, κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι ο επιχειρηματίας που κατηγορείτο για την υπόθεση της αιματηρής επίθεσης εναντίον των μεταναστών τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα, καθώς και ένας ακόμη κατηγορούμενος.

Παράλληλα, ένοχοι κρίθηκαν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι και ειδικότερα για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας και για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος.

Επιβλήθησαν ποινές φυλάκισης 14 χρόνων και 7 χρόνων αντίστοιχα, στους δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την δικαστική απόφαση, οι ποινές των δύο κατηγορουμένων έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Source: http://www.voliotaki.blogspot.gr/

Thumbnail for 22490

Η Χαρούλα Αλεξίου πιο επικίνδυνη για την κυβέρνηση και από τον Τσίπρα

ΟΤΑΝ Η ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΝΤΣΙΤΑ

Aπό την Αλεξάνδρα Τσόλκα
Η Αλεξίου πέταξε το κόκκινο, πλαστικό της γάντι στα μούτρα των βολεμένων σταρ (και καλά τους έκανε)


Κάνε διάλειμμα Χαρούλα, πες μας τον καρσιλαμά, να γλυκάνεις τις καρδιές μας, και τα βρίσκουμε μετά…


Η Βίσση γιορτάζει τα 40 της χρόνια -αν και είναι πλέον 41- στο τραγούδι, στη Μύκονο με 500 ευρώ το κεφάλι των τυχερών. Ο Ρέμος οργίζεται γιατί πέρυσι τον κατηγόρησε ο κακός τύπος αδίκως για ρατσιστή, μιας και ενώ έπιναν οι θαμώνες του σαμπάνιες, αυτός επικαλούνταν τον Σόιμπλε να ‘ρθει να μας δει πως γλεντάμε οι Έλληνες και να περπατήσει (να σκεφτεί να πει κάνα “λυπάμαι» αντί για να κάνει το θυμωμένο, δεν του περνά απ το νου, φυσικά! Αλάθητος!). Φέτος, ετοιμάζεται για από κοινού συναυλία με τον Χούλιο Ιγκλέζιας, που θα πάει 1000 ευρώ το κεφάλι!

Καλά κάνουν οι άνθρωποι! Δουλειά τους είναι, την τέχνη τους ασκούν και πληρώνονται! Όμως, ο καλλιτέχνης “γίνεται απ’ το λαό, για τον λαό και με τον λαό», για να κάνουμε καταχρηστικό δάνειο απ’ τον Λίνκολν. Δεν έχει σημασία αν δεν κλέβεις, αν δεν δανείζεσαι, αν δούλεψες για την μεγάλη σου ζωή μόνο.Έχει σημασία και να τον τρυφερεύεις, να τον παρηγορείς, να τον υπολογίζεις, να ακούς τον πόνο του -και όχι μόνο την καψούρα του. Αν φυσικά είσαι λαϊκός καλλιτέχνης και όχι βιρτουόζος σε συμφωνικές ή μέγας συνθέτης, που σου επιτρέπεται να αναμετριέσαι μόνο με την τέχνη σου.

Όμως, μιλάμε για αυτούς που ακούει το λαϊκό κοινό, στα συνεργεία, στα ταξί, στα κομμωτήρια. Και ακούει Ρέμο, Βίσση, Άντζελα, Νταλάρα, Αλέξιου, Ελευθερία, Γαλάνη, Καίτη Γαρμπή, Δέσποινα, Ζουγανέλη, Σταν, Χριστοδουλόπουλο, Μητσιά, Στανίση, Μαργαρίτη, Μαχαιρίτσα, χωρίς να εξετάζει έντεχνα ή μη ταμπελάκια. Το λαϊκό κοινό χαρίζει ακροάσεις και ανεβάζει κασέ και σε κάνει είδωλο. Όχι ο πρίγκιπας του Μαρόκο και οι εμίρηδες του Άμπου Ντάμπι, που ακόμα και ένα βράδυ να χαλάσουν λεφτά στο κουλερ λοκάλ μας, την επομένη θα λείπουν και απ’ αυτό το κοινό θα ζητάς λατρεία.

Διάβαζα ακόμη μια συνέντευξη του Ρέμου, να λέει πως προσφέρει στο κοινό του γιατί πήγε στην συναυλία στο Ολυμπιακό στάδιο των σταρ του The Voice για τα συσσίτια των άστεγων και μπράβο του. Γύρισε λίγο πίσω απ’ αυτό που του χάρισαν, από το μεγάλο δώρο κάποιοι να τον έχουν ίνδαλμα τους. Γιατί είδωλο, πωλήσεις δίσκων, γεμάτα μαγαζιά, δεν σου χαρίζουν οι πλούσιοι φίλοι, οι συμβουλάτορες-αυλή, οι δημοσιογράφοι που συνήθως είναι τζαμπατζήδες και πίσω απ’ την πλάτη σου σε θάβουν κιόλας, αλλά αυτός ο κόσμος, που τώρα περνάει τα ζόρια του, παλεύει για επιβίωση και βιοπορισμό, ζει άδικο και κοροϊδία…

Αρκεί, λοιπόν, η συμμετοχή μόνο σε μια φιλανθρωπικού τύπου συναυλία για να αισθάνεται ο καλλιτέχνης πως έκανε απέναντι στο κοινό το καθήκον του; Πως στάθηκε και το κοιτάει στα μάτια; Ή μήπως κάνει αυτό που έκανε προχθές η Χάρις Αλέξιου; Δηλαδή, παίρνει θέση! Δεν κάνει το καθήκον του σε κάτι φιλανθρωπικό, που ούτως ή άλλως θα υμνηθεί για καλοσύνη, αλλά τολμά να σταθεί δίπλα σε εκείνους που πιστεύει πως έχουν δίκιο και ας έχει απέναντι του την άλλη μέρα, τα κατεστημένα, τις εξουσίες, την πολιτική κληρονομική ολιγαρχία, τα φερέφωνα των συμφερόντων που η τέχνη έρχεται και δίνει λάμψη και φως στο αντίθετο τους;

Παίρνει θέση δίπλα στις καθαρίστριες και σε ό,τι αυτές συμβολίζουν για να σταθεί την επομένη μέρα στο εκτελεστικό απόσπασμα ενός στραμπουλήγματος κάθε άρθρωσης της αλήθειας. Να την περνάνε από έρευνα, να την κατηγορούν, να την αναλύουν, να ψάχνουν τα κίνητρα της, έτσι όπως οι χειρότεροι πανελατζήδες στα gossip μαγκαζίνο της ψυχαγωγίας δεν καταδέχονταν να κάνουν. Άσε που αυτοί –και ξέρω τι σας λέω- οι πανελατζήδες, σέβονται εκείνους τους ανθρώπους που με όλη τους τη ζωή και την ύπαρξη βοήθησαν μέσα μας να ψηλώσουμε όλοι μας λιγάκι, με τον πολιτισμό, την αφοσίωση, την τέχνη τους, την σοβαρότητα τους απέναντι στα πράγματα. Δεν θα ούρλιαζαν ποτέ σαν λύκοι, έτοιμοι να κατασπαράξουν μια γυναίκα καλλιτέχνη για την τιμιότητα της να πάρει θέση. Θα την τιμούσαν ακόμη κι αν διαφωνούσαν.

Δεν είδαμε αυτό στα παράθυρα των ειδήσεων εχθές. Αντίθετα ακούσαμε ανθρώπους με πολιτική εξουσία -και πάλι δοσμένη από το λαό- να χαρακτηρίζουν την Αλεξίου, να της κολάνε ιδεολογικές ταμπέλες, να την λοιδορούν, να κάνουν λες και είναι εχθρός. Ποια; Η Αλεξίου με τα τραγούδια της…

Μπορεί να διαφωνείς με την επιλογή της στο σε ποιους να συμπαρασταθεί, αλλά δεν μπορείς να μη της θαυμάσεις ότι έκανε αυτό που οι άλλοι ξέχασαν, πάνω στη μανία τους να συνεχίζουν να βγάζουν λεφτά: πήρε θέση. Πήρε θέση για γυναίκες που το κράτος είχε προσλάβει και το κράτος απόλυσε! Πήρε θέση για γυναίκες που δικαίωσε η Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά την απαξίωσαν, την παράκουσαν, την υποτίμησαν! Πήρε θέση για όλες τις βρωμιές πως οι καθαρίστριες έπαιρναν 100.000 ευρώ το χρόνο (θα μπέρδεψαν τα μισθολόγια στη μηχανογράφηση με καμία ευνοούμενη σύμβουλο)!

Πήρε θέση για το ξύλο που έδωσαν σε γυναίκες σαν τη μάνα μας, σαν την αδελφή μας, σαν εμάς, σαν και την ίδια την Αλεξίου. Μπορεί, σύμφωνα με τις οικονομικές θεωρίες και τις σίγουρες λύσεις που ευαγγελίζονται όσοι αμφισβητούν τον αγώνα αυτών των γυναικών, να πρέπει να τις θυσιάσουμε ή και να τις πετάξουμε σε έναν Καιάδα όπου ο φτωχός είναι σαν του χωλούς της αρχαίας Σπάρτης, ενόχληση και ντροπή! Όμως η καλλιτέχνις με αυτές θέλησε να συνταχθεί. Και η έκθεση της, η σύμπνοια της, η ενεργητικότητα της, όχι να κάτσει σπίτι να βλέπει ειδήσεις, αλλά να βγει στο Σύνταγμα, θα πρέπει να είναι των πολιτικών το ζητούμενο για κάθε πολίτη αυτής της χώρας αλλά και του κάθε καλλιτέχνη η ανησυχία…

Ιστορικά έχουμε δει καλλιτέχνες να στέλνονται εξορίες και φυλακές, γιατί έπαιρναν θέση, παιδιά του λαού, με τον ίδιο. Από την Καίτη Ντιριντάουα των μπουλουκιών και του μουσικού θεάτρου, ή τον Θανάση Βέγγο του γέλιου και του αναστεναγμού, μέχρι τον κεφαλαιώδη, παγκόσμιο Μίκη Θεοδωράκη. Έχουμε δει καλλιτέχνες να τους στερείται η ιθαγένεια, όπως στη περίπτωση της Μελίνας και να απαγορεύεται ακόμη και στα σύνορα της χώρας να βρεθούν και να κοιτάξουν για λίγο μέσα. Έχουμε δει αυτοεξορίες, καταδίκες στη φτώχεια, απαξίες έργου.

Όλοι εκείνοι λοιπόν, οι σπουδαίοι, έκαναν αυτό που έκανε η Αλεξίου, τηρούμενων των αναλογιών. Έπαιρναν θέση, άκουγαν τον καιρό, ζούσαν με την εποχή και όχι παράλληλα, καταδείκνυαν με το έργο τους και δεν αρκούνταν στο να τραγουδούν καψούρες και να προσποιούνται ανόητα πως δεν συμβαίνει τίποτα.

Και το να πάρεις θέση, λέω εγώ, σαν κοινό, έχει κόστος. Όχι μόνο να σε στήσουν στο τοίχο της ενημέρωσης, να σε βγάλουν στο τηλεοπτικό παζάρι, όπως στην περίπτωση της Αλεξίου, αλλά όπως το περασμένο χειμώνα έκανε η Δέσποινα Βανδή, να μείνεις μια σεζόν εκτός δουλειάς, γιατί είσαι παιδί μεταναστών και δεν δουλεύεις με τον κάθε Νότη Σφακιανάκη, που ιδεολογικά θίγει τον τρόπο που μεγάλωσες, τα πιστεύω σου και τον αγώνα των γονιών σου. Και κάπου εκεί, σε συμπεριφορές γενναιότητας και ειλικρινείας και τιμήματος, είναι που ο λαός, το κοινό, οι φαν χαρίζουν την καρδιά τους για πάντα στο καλλιτέχνη τους. Και όσο και αν τους βαράει σφύρες η κάθε εξουσία, ο λαός έχει ερωτευτεί και πάει…

Στήνοντας την Αλεξίου στον τοίχο, κάνοντας τους καλλιτέχνες να σκέφτονται αν θα συμπαρασταθούν έμπρακτα σε οποιοδήποτε εκτός απ την Κοντσιτά και τον Ιγκλέσιας, βάζοντας μας μεταξύ Μυκόνου και Συντάγματος, το αποτέλεσμα είναι αντίθετο. Συσπειρώνεσαι γύρω απ’ τον καλλιτέχνη. Φόρας και εσύ το κόκκινο, πλαστικό γάντι της χλωρίνης και φωνάζεις σε χορωδία το “είμαστε όλοι καθαρίστριες», διότι “τραγούδια, στάδια, συγκροτήματα, καρδιά μου αγάπη μου γλυκιά, μας φάγαν όλα μας τα χρήματα, αλλά μας έμεινε η ροκιά…». Και όπως λέει παρακάτω το τραγούδι μη φωνάζετε πολύ γιατί ξέρουμε πως “τ’ άγρια ξεγελάει που ‘ρθανε να διώξουν τα ήμερα»…

Source: http://www.voliotaki.blogspot.gr/

Thumbnail for 22494

ΤΩΡΑ – Φωτιά σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη – Εκκενώθηκε η οικοδομή

Φωτιά σε διαμερισμά δευτέρου ορόφου ξέσπασε σε πολυκατοικία που βρίσκεται στην

συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Καπετάν Άγρα στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Λόγω των πυκνών καπνών το κτίριο εκκενώθηκε ενώ ένας ένοικος μεταφέρεται με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο

Source: http://www.seleo.gr/

Category: Θεσσαλονίκη

Thumbnail for 22486

Αναστολή Α.Φ.Μ. για φοροδιαφυγή – Τέλος στις εκκαθαριστικές Φ.Π.Α. – Αναλυτικά οι βασικές ρυθμίσεις που προβλέπει το νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή

Ποιές σημαντικές αλλαγές προβλέπει το νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή:

Καταργείται η υποχρέωση διακανονισμού στην περίπτωση που ο φόρος που οφείλεται

Διαβάστε περισσότερα

Source: http://www.voliotaki.blogspot.gr/