Monthly Archives: September 2014

Thumbnail for 58118

5 λάθη που κάνεις πριν τις 9π.μ. και πάει η μέρα στραβά

Κάθε πρωί το ίδιο πράγμα: κυλάτε στο κρεβάτι και με τo χέρι σας πατάτε δύο ή και τρεις φορές το κουμπί snooze στο ξυπνητήρι μέχρι που τελικά καταφέρνετε να ανοίξετε το ένα βλέφαρο. Εκείνη τη στιγμή, συνειδητοποιείτε ότι

έχουν περάσει 20 λεπτά από την ώρα που θα έπρεπε να είχατε σηκωθεί. Το αποτέλεσμα είναι ότι βρίσκεστε ήδη σε ένα συναισθηματική δύνη που θα μπορούσε να σας πάρει όλη μέρα να βγείτε από αυτή. Φυσικά, δεν είστε η μόνη. Αν και κανείς δεν δικαιολογεί την άσχημη συμπεριφορά, όπως το να βάζετε τις φωνές σε ένα συνάδελφο χωρίς λόγο και αιτία, η κοινωνία έχει κατά κάποιον τρόπο αποδεχτεί το γεγονός ότι είναι αποδεκτό να φωνάζουμε κ να γκρινιάζουμε στο ξεκίνημα της ημέρας μας. Και γι “αυτό το κάνουμε. Αυτό που δεν συνειδητοποιούμε είναι ότι δεν είναι μόνο το σώμα μας αλλά και η ψυχή μας που χρειάζεται “τροφή» για αντιμετωπίσει μια κουραστική μέρα. Και ακριβώς όπως ένα καλό πρωινό μπορεί να μας βοηθήσει να ξεκινήσουμε σωστά τη μέρα μας, μια καλή προοπτική στις 6:30 το πρωί μπορεί να διαμορφώσει το τρόπο της ημέρας μας μέχρι τις 6:30 το απόγευμα. Εμείς σας προτείνουμε 5 πράγματα που μπορείτε να αποφύγετε και 5 τρόπους για να ξεκινήσετε τη μέρα σας καλύτερα.

-Αποφύγετε να προδικάζετε την πορεία της ημέρας, όπως π.χ “σήμερα θα είναι ‘κόλαση’ στη δουλειά» ή “σήμερα θα είναι μια απ’ αυτές τις μέρες…». Αντιθέτως, απολαύστε το παρόν. Διαλέξτε ένα πράγμα που είναι μοναδικό για σήμερα. Ίσως είναι ένα όμορφο πρωινό, ίσως είναι ένα κρύο πρωινό άλλα να έχετε ένα καινούργιο παλτό να φορέσετε. Ίσως είναι ο σύζυγος ή ο σύντροφός δίπλα σας στο κρεβάτι. Όπως και να το κοιτάξετε, πάντα υπάρχει κάτι. Στο χέρι σας είναι να το βρείτε.

-Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε ένα λάθος πρωινό ως δικαιολογία για την ημέρα σας. Βιάζεστε, δεν έχετε χρόνο για πρωινό οπότε αρπάζετε μια χούφτα σοκολατένια μπισκότα για το δρόμο. Στη συνέχεια, για μεσημεριανό γεύμα παραγγέλνετε μια μεγάλη μερίδα τηγανιτές πατάτες και ένα χάμπουργκερ με αποτέλεσμα να “χαλάσετε» τελείως την δίαιτα σας. Αντ’ αυτού, αναγνωρίστε ότι το πρόβλημα δεν ήταν τα σοκολατένια μπισκότα αλλά εσείς η ίδια. Συγχωρήστε τον εαυτό σας, και στη συνέχεια προκαλέστε τον “Έφαγα σοκολατένια μπισκότα οπότε θα κάνω μια μεγάλη βόλτα το μεσημέρι».

-Αποφύγετε να ξυπνήσετε έχοντας στο μυαλό σας τη λίστα των πραγμάτων που πρέπει να κάνετεμέσα στην ημέρα. Οι πολυάσχολοι άνθρωποι δυσκολεύονται να αφήσουν τις υποχρεώσεις τους. Αυτό, δεν είναι κάτι κακό. Δεν έχει σημασία τι είδους πράγματα έχετε στη λίστα, το να ξεκινήσετε όμως να τα σκέφτεστε ένα ένα στο πρωινό σας ντους, έχει ως αποτέλεσμα να μην απολαύσετε το ίδιο το ντους, το οποίο είναι ένα μικρό κομμάτι απολαυστικής πολυτέλειας που δίνετε στον εαυτό σας κάθε πρωί. Αντίθετα, προσπαθήστε να πιέσετε τον εαυτό σας να σκεφτεί τουλάχιστον ένα πράγμα που έχετε να κάνετε σήμερα. Το ένα πράγμα που έχετε να κάνετε να είναι σίγουρο ότι θα σας δώσει ευχαρίστηση και χαρά… ένα καλό ζεστό ντους, μια αγκαλιά από το παιδί σας, ένα τραγούδι στο iPod σας για να ακούσετε στο δρόμο… Μπορείτε ακόμα να κάνετε τα πράγματα στη λίστα σας, οπότε μην ανησυχείτε!

-Αποφύγετε τους συμβιβασμούς. Όλες έχουν αγαπημένα ρούχα: το κοστούμι που σας κάνει να νιώθετε επιτυχημένες επαγγελματίες, το παντελόνι που σας κάνει να φαίνεστε ιδιαίτερα αδύνατη κλπ… Όταν φοράτε αυτά τα ρούχα η απάντηση είναι πάντα ναι – “ναι, θέλω να είμαι διευθύντρια της εταιρίας», “ναι, θέλω να έρθω στο πάρτι μετά τη δουλειά». Έπειτα, υπάρχουν τα “δεν πρόκειται να με δει κανείς σήμερα, οπότε ας φορέσω αυτά τα ρούχα» με αποτέλεσμα να προσθέσετε 10 χρόνια στο look σας. Κάθε φορά που βάζετε ένα ρούχο που δεν σας αρέσει “λέτε» στον εαυτό σας όλα τα πράγματα που δεν θα κάνετε σήμερα, όλες οι δυνατότητες που δεν θα συμβούν ή οι ευκαιρίες που δεν θα πραγματοποιηθούν. Αντί γι’ αυτό, επεξεργαστείτε το και ξεχάστε το. Αν δεν σας αρέσει, απαλλαγείτε το! Μείνετε με λιγότερα και καλύτερα κομμάτια ρούχων. Αν δεν τα φορέσατε ούτε σε ένα μεγάλο γεγονός, δεν τα χρειάζεστε πια.

-Και, τέλος, πίσω στο κουμπί snooze. Αποφύγετε να το πατάτε συνεχώς! Κάθε φορά που το πατάτε, δεν κάνετε αυτό που έχετε θέσει ως στόχο να κάνετε το πρωί, το οποίο είναι να σηκωθείτε από το κρεβάτι την ώρα που έχετε ρυθμίσει το ξυπνητήρι. Οπότε, αποτύχατε στο πρώτο σας καθήκον της ημέρας. Αντιθέτως, βάλτε το ξυπνητήρι στην ώρα που πραγματικά πρέπει να σηκωθείτε και κάντε το. Και ένα τελευταίο μπόνους: μην κατηγορείτε το κρεβάτι. Δεν υπάρχει λάθος πλευρά για να σηκωθείτε αλλά λάθος “μονοπάτια» να διαβείτε.

Source:: http://www.seleo.gr/

Διαβάστε σήμερα στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ

-Μαθήματα μετ’ εμποδίων- Οξυμένα προβλήματα στην εκπαίδευση – Σοβαρές ελλείψεις βιβλίων στα Λύκεια – Κενά εκπαιδευτικών κυρίως στο Ν. Πήλιο -Δωρεάν πρωινό σε μαθητές από σχολικό κυλικείο -Γονείς έβαψαν τα σχολεία των παιδιών τους – Εθελοντικές πρωτοβουλίες στα 16ο και 30ό Δημοτικά Βόλου -Από 1,10-1,15€ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης- Σύμφωνα με πρατηριούχους – -Από […]

Source:: http://e-thessalia.gr/

Thumbnail for 58111

Η σύζυγος του Κωνσταντίνου Μπογδάνου αποκαλύπτει πώς την ξελόγιασε

Λίγα 24ωρα μετά από το θρησκευτικό γάμο τους, η σύζυγος του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, Τζίνα Μοσχολιού, αποκάλυψε πώς την κέρδισε ο δημοσιογράφος, τι αγάπησε σε εκείνον, όπως και για το πώς αντιμετωπίζει την ξαφνική δημοσιότητα.

“Οχι. Δε μου είπε ποιήματα, δεν μου έπαιξε με την κιθάρα τραγούδια. Με διεκδίκησε σοβαρά και όπως ήξερε ότι θα πιάσει σε εμένα. Σοβαρά και στιβαρά. Αποφασιστικά. Χωρίς πολλά πολλά», είπε η κ. Μοσχολιού, μιλώντας στο Epsilon για τον τρόπο που την κατέκτησε ο σύζυγός της.

Στην ερώτηση για το τι της αρέσει σε εκείνον, εκείνη απάντησε πως είναι ένας άνθρωπος που την κάνει να γελάει πολύ. “Είναι ένας βολικός άνθρωπος, δεν είναι απαιτητικός να σε κουράσει. Είναι γενναιόδωρος και συναισθηματικά, βασικά αυτό. Με καταλαβαίνει, με ακούει, μιλάμε πολύ. Είναι ένας άνθρωπος που με ακούει και πρέπει να πω ότι έχουμε κάνει και πολύ κριτική ο ένας στον άλλον και δύσκολη», συμπλήρωσε.

Οσο για την ξαφνική δημοσιότητα, παραδέχθηκε ότι δεν έχει συνηθίσει ακόμη τα νέα δεδομένα. “Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε κανένας λόγος κάποιος να ασχοληθεί μαζί μου. Είναι καινούριο. Με αιφνιδίασε. Ηταν λίγο απότομο», είπε η Τζίνα Μοσχολιού.

Source:: http://www.seleo.gr/

Thumbnail for 58113

Oταν η εμμονή για το iPhone αγγίζει τα όρια της τρέλας -15 απίθανα πράγματα που έκαναν άνθρωποι για να το αποκτήσουν

Κάθε φορά που η Apple παρουσιάζει ένα νέο iPhone είναι μία καλή ευκαιρία για να διαπιστώσει κανείς τα όρια της ανθρώπινης τρέλας. Αν υπάρχουν αυτά. Οι τεράστιες ουρές έξω από τα καταστήματα είναι το λιγότερο. Γιατί όπως φαίνεται η εμμονή για αυτό το τηλέφωνο μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους στα πιο ακραία πράγματα.

Από παιδιά, μέχρι όργανα του σώματος, σύντροφοι και το πολυτιμότερο “αγαθό» μίας κοπέλας γίνονται αντικείμενα αγοραπωλησίας προκειμένου να καταφέρει κανείς να αποκτήσει το νέο iPhone. Η Huffington Post βρήκε 15 περιστατικά που δείχνουν το μέγεθος αυτής της φρενίτιδας που επικρατεί κάθε φορά που η Apple παρουσιάζει νέο προϊόν.

1. Ζευγάρι πούλησε τα τρία νεογέννητα παιδιά του
Ζευγάρι στην Κίνα κατηγορήθηκε για εμπόριο βρεφών όταν διαπιστώθηκε ότι τα προηγούμενα χρόνια είχε πουλήσει τρία από τα παιδιά του για να αγοράσει iPhone και πανάκριβα παπούτσια.

2. Νεαρός πούλησε το νεφρό του
Ενας Κινέζος πούλησε το νεφρό του το 2011 και χρησιμοποίησε τα χρήματα για να αγοράσει ένα iPhone και ένα iPad. Στη συνέχεια κατηγορήθηκαν πέντε άτομα για το περιστατικό, ανάμεσά τους και ο χειρουργός που αφαίρεσε το νεφρό.

3. Κορίτσι κόλλησε στο κάλυμμα φρεατίου
Τον Απρίλιο, μία έφηβη στην Αγγλία κόλλησε στο κάλυμμα φρεατίου προσπαθώντας να πιάσει το iPhone που της είχε πέσει μέσει. Χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί.

4. Ενας προσπάθησε να νοικιάσει τη σύντροφό του
Ενας Κινέζος φωτογραφήθηκε κρατώντας ένα πλακάτ σε πανεπιστήμιο της Σανγκάης, διαφημίζοντας ότι προσφέρει “πλατωνικά ραντεβού», όπως ανέφερε, με τη σύντροφό του ώστε να εξασφαλίσει τα χρήματα για ένα νέο iPhone. Εκείνη παρουσιαζόταν σύμφωνη.

5. Κάποιος το ζήτησε για να δώσει το χέρι της αδερφής του
Ενας Σαουδάραβας εκμεταλλεύτηκε τα γαμήλια έθιμα της χώρας του, ζητώντας ένα iPhone 6 για να δώσει τη συγκατάθεσή του στον επικείμενο γάμο της αδερφής του.

6. Κάποιος προσέλαβε άστεγους για να καθίσουν στην ουρά έξω από κατάστημα
Ενας επιχειρηματίας, που δεν έχει εντοπιστεί, μετέφερε ολόκληρα φορτηγάκια με άστεγους στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια, έξω από το υποκατάστημα της Apple, προκειμένου να περιμένουν στην ουρά για το iPhone 5S και το iPhone 5C. Κάθε ένας από αυτούς είχε δύο από δύο κουπόνια για να αγοράσουν κινητά, αλλά όταν αυτά αποδείχθηκαν άχρηστα, προκλήθηκε πανικός. Η αστυνομία έδιωξε τον επιχειρηματία και δεκάδες άστεγοι έμειναν απλήρωτοι.

7. Αρκετοί προσπάθησαν να εξαγοράσουν σεξ
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν δημοσιεύσει καταχωρήσεις στο Craiglist, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν κάποιες σεξουαλικές υπηρεσίες με αντάλλαγμα ένα iPhone 6.

8. Μία 15χρονη έπεσε από το αυτοκίνητο και σκοτώθηκε
Ενα κορίτσι στην Σάντα Ανα της Καλιφόρνια έτρεξε πίσω από τον κλέφτη που της άρπαξε το iPhone τον Ιούλιο και πήδηξε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του ενώ εκείνος έφευγε με μεγάλη ταχύτητα. Σύμφωνα με τους μάρτυρες, ο δράστης έκανε ελιγμούς προκειμένου να την πετάξει από το αυτοκίνητο και τελικά τα κατάφερε, με αποτέλεσμα το κορίτσι να χάσει τη ζωή του.

9. Κάποια αντάλλαξε τσάντα αξίας 2.000 δολαρίων για μία καλύτερη θέση στην ουρά
Κάποια που ήταν ήδη πέμπτη στη σειρά περιμένοντας να αποκτήσει το iPhone 5S αντάλλαξε τη Louis Vuitton τσάντα της προκειμένου να ανέβει στην τρίτη θέση, όταν μία υπάλληλος του υποκαταστήματος της Apple στο οποίο περίμενε ενημέρωσε ότι τελειώνουν τα αποθέματα.

10. Υπήρχε σπείρα με αποκλειστικό στόχο την κλοπή iPhone
Η αστυνομία της Νέας Υόρκης εξάρθρωσε τη σπείρα που θεωρείται ότι ευθύνεται για την κλοπή περίπου 40 iPhone, που έμειναν στην ιστορία ως Apple Pickers.

11. Μία έφηβη προσφέρθηκε να πουλήσει την παρθενιά της
Το 2011, μία έφηβη στην Κίνα έγραψε στα social media ότι είναι διατεθειμένη να πουλήσει την παρθενιά της σε όποιον της αγοράσει ένα iPhone 4.

12. Πολλοί πιάστηκαν στα χέρια έξω από καταστήματα της Apple
Υπήρξαν αναρίθμητες αναφορές για καβγάδες μετά από την κυκλοφορία του iPhone 6 και αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που παρατηρείται κάτι ανάλογο.

13. Aρχηγός αστυνομίας έστειλε 10 αξιωματικούς να βρουν το τηλέφωνο του γιου του
Ο αρχηγός της αστυνομίας στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, Μάικλ Μίχαν, δέχθηκε αυστηρή κριτική το 2012 γιατί υποχρέωσε 10 αξιωματικούς να κάνουν υπερωρίες για να βρουν το εξαφανισμένο iPhone του γιου του. Και τελικά δεν το βρήκαν.

14. Κάποιος το έκλεψε από μωρό
Το 2012 η κάμερα δικτύου ασφαλείας κατέγραψε έναν άνδρα να κλέβει ένα iPhone από μωρό 20 μηνών, στο οποίο το είχε δώσει η μητέρα της για να δει ένα παιδικό πρόγραμμα.

15. Ανθρωποι έμειναν σε μία ουρά για 22 ημέρες
Μία ομάδα “τρελών» στρατοπέδευσε έξω από το κατάστημα της Apple στη Νέα Υόρκη εβδομάδες πριν από την κυκλοφορία του iPhone 6. Ενας Ιάπωνας επιχείρησε να “κατασκηνώσει» εκεί επτά μήνες πριν από τη στιγμή που θα μπορούσε να το πάρει στα χέρια του, αλλά δεν του το επέτρεψαν.

Source:: http://www.seleo.gr/

Thumbnail for 58102

Κυνηγοί Ιστορικών Λαών

Ανοιχτή επιστολή του πρώην Βουλευτή Έβρου Χρήστου Κηπουρού και του πρώην Δημάρχου Σουφλίου Πασχάλη Χριστοδούλου προς τα ανά την Ελλάδα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Πέρασαν είκοσι και πλέον χρόνια από την ομόφωνη αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων από το Ελληνικό κοινοβούλιο. Ο ΣΥΝ δεν ήταν τότε στη Βουλή, αφού δεν είχε μπει στις εκλογές του 1993. Θυμόμαστε λοιπόν που ο πρώτος από εμάς καθόταν στα έδρανα των επισήμων, μαζί με τον εμπνευστή της πρότασης και φίλο μας, Μιχάλη Χαραλαμπίδη, καθώς…» Διαβάστε τη συνέχεια →

Source:: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΙΣ online

Thumbnail for 58104

Πέντε φαγητά που είναι καλύτερα την επόμενη μέρα (φωτό)

Όλοι το ξέρουμε πως υπάρχουν! Σε μεταξύ μας συζητήσεις, όλοι έχουμε συμφωνήσει για κάποια φαγητά. Η αλήθεια είναι πως είναι προτιμότερο να τα αφήνουμε στο ψυγείο και ή να τα ξαναζεσταίνουμε ή να τα τρώμε έτσι!Ποια είναι όμως αυτά;

1) Σουφλέ

Η αλήθεια είναι πως έχουν προλάβει να αναμειχθούν τα υλικά καλύτερα. Είτε σε φούρνο μικροκυμάτων ή λίγο στον φούρνο σας με αλουμινόχαρτο, η γεύση του είναι σαφώς καλύτερη την επόμενη ημέρα!

2) Πίτσα

Ας το παραδεχτούμε, όλοι έχουμε κάνει την αμαρτία να τη φάμε για πρωινό!

3) Γεμιστά

Τιμή στην Ελληνική παράδοση. Όταν τα γεμιστά έχουν κρυώσει είναι σαφώς καλύτερα. Πόσο μάλλον όταν ο καιρός είναι ζεστός και ανυπόφορος. Ένα κρύο γεμιστό ίσως να το προτιμούν περισσότεροι.

4) Κάρυ

Το κάρυ ως κυρίως πιάτοείναι φτιαγμένο με πολλά μπαχαρικά, τα οποία χρειάζονται το χρόνο τους για να δέσουν και να αναμειχθούν καλά.

Ένα φρέσκο πιάτο κάρυ μπορεί να έχετε τη δυνατότητα να γευτείτε τα υλικά του ξεχωριστά, όμως το κάρυ που θα έχει μπει ψυγείο, θα έχει δώσει το χρόνο του για να απορροφηθούν όλες οι σπουδαίες γεύσεις!

5) Φαγητά εορτών

Είτε λέγεται πάρτυ ή χριστουγεννιάτικο τραπέζι, για κάποιο λόγο, σε όλους φαίνονται πιο νόστιμα την επόμενη ημέρα

Source:: http://www.seleo.gr/

Thumbnail for 58106

H ιστορία πίσω από το Ναυάγιο της Ζακύνθου (φωτό)

Σαν σήμερα το 1982 το πλοίο “Παναγιώτης» ξεβράζεται στην πιο διάσημη παραλία της Ζακύνθου. Πως όμως έφτασε εκεί;

Η παραλία ναυάγιο, η πιο γνωστή παραλία της Ζακύνθου, είναι δημιούργημα μιας ιδιοτροπίας της φύσης και ενός ναυτικού ατυχήματος υπό μυθιστορηματικές συνθήκες. Η ιδιοτροπία της φύσης είναι οι σεισμογενείς δυτικές ακτές της Ζακύνθου και τα βαθιά νερά του Ιόνιου πελάγους που τις σμιλεύουν αιώνες τώρα.

Το ναυτικό ατύχημα είναι το ναυάγιο του εμπορικού πλοίου Παναγιώτης, που στις 30 Σεπτεμβρίου 1982 με παράνομο φορτίο κούτες με αφορολόγητα τσιγάρα, προσάραξε στην συγκεκριμένη παραλία. Ο μοναδικός αυτός συνδυασμός της ανέγγιχτης από το ανθρώπινο χέρι παραλίας με το σκουριασμένο σκαρί στο μέσον της δημιούργησε το πιο πολυφωτογραφημένο θέμα στην Ζάκυνθο.

Το πλοίο “Παναγιώτης” ανήκε σε έναν Κεφαλλονίτη, ονόματι Χαράλαμπο Κομποθέκλα, και μετέφερε λαθραία τσιγάρα, που παραλάμβανε από λιμάνια της Γιουγκοσλαβίας και της Αλβανίας, τα οποία μεταφόρτωνε σε μικρά ταχύπλοα πλοιάρια με προορισμό τη γειτονική μας Ιταλία. Καπετάνιος και πλήρωμα ήταν επίσης από την Κεφαλλονιά, ενώ το παράνομο φορτίο συνόδευαν κάθε φορά και δύο Ιταλοί λαθρέμποροι, οι οποίοι και επέβλεπαν την παράδοση. Το “ναυάγιο” ξεκίνησε από πειρατεία…

Καπετάνιος και πλήρωμα συνέλαβαν τους Ιταλούς συνοδούς του φορτίου, τους έκλεισαν σε μια καμπίνα και αφού συνεννοήθηκαν με διαφορετικούς μεσολαβητές, αποφάσισαν να πουλήσουν για λογαριασμό τους το παράνομο εμπόρευμα. Οδήγησαν το πλοίο στο σημείο που γνωρίζουμε, τον όρμο του “Σπυριλή”, και περίμεναν. Λόγω όμως των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, προσάραξαν στα αβαθή του όρμου. Άρχισαν τότε να ξεφορτώνουν στη μικρή αμμουδιά τις κούτες με τα τσιγάρα, μήπως και κατορθώσουν και αποκολλήσουν το σκάφος. Όμως τα πράγματα δυσκόλεψαν, δεν μπόρεσαν να τα καταφέρουν, ενώ παράλληλα αρκετές κούτες με τσιγάρα παρασύρθηκαν από τα κύματα, με αποτέλεσμα να εκβραστούν στη γύρω περιοχή. Στη συνέχεια, οι ναυτικοί του πλοίου, αφού ελευθέρωσαν τους δύο Ιταλούς, το εγκατέλειψαν και σκαρφαλώνοντας την απόκρημνη πλαγιά βρήκαν τρόπο να φθάσουν στην πόλη της Ζακύνθου.

Στο μεταξύ και, αφού είχε πλέον ξημερώσει, οι κάτοικοι των Βολιμών είδαν τα επιπλεόντα τσιγάρα στη θάλασσα και άρχισαν να τα μαζεύουν και να τα μεταφέρουν στα χωριά τους. Πρέπει να αναφερθεί ότι τα πακέτα ήταν με τέτοιο τρόπο συσκευασμένα, ώστε να μη καταστρέφεται το περιεχόμενό τους από το θαλασσινό νερό, αν για κάποιο λόγο κατέληγαν στη θάλασσα. Αποθήκευσαν τα τσιγάρα λοιπόν όπου μπορούσαν, σε αποθήκες, κατοικίες, φούρνους, στάβλους, λινούς.

Σαν μαθεύτηκε το γεγονός από τις Αρχές, οι ναυτικοί συνελήφθησαν και ύστερα από έρευνες εντοπίστηκαν και τα τσιγάρα στα σπίτια των χωρικών, και από εκεί μεταφέρθηκαν στο τελωνείο του νησιού. Αργότερα ακολούθησε δίκη, όπου καταδικάστηκαν ο πλοιοκτήτης και οι πειρατές – λαθρέμποροι, τα δε τσιγάρα πουλήθηκαν σε πλειστηριασμό και οι Ιταλοί απελάθηκαν στην πατρίδα τους.

Ακολούθησε στη συνέχεια η λεηλασία του πλοίου. Όποιος ήθελε, πήγαινε στο προσαραγμένο πλοίο και αποσπούσε ό,τι μπορούσε να μεταφερθεί από αυτό. Τα πάντα έγιναν φύλλο και φτερό. Έμεινε σκέτο κουφάρι, να χτυπιέται από τον αγέρα, να σκουριάζει και να κατατρώγεται από την αλμύρα του θαλασσόνερου. Παράλληλα, τα κύματα συσσώρευαν σιγά σιγά όλο καιπερισσότερα βότσαλα μεγαλώνοντας την σπιάντσα και αποκόβοντας την επαφή του πλοίου με τη θάλασσα. Κάπου εκεί τραβήχτηκαν και οι πρώτες φωτογραφίες και φανερώθηκε στους πολλούς η ομορφιά του τοπίου. Η ομορφιά εκείνη, που είχε γενναιόδωρα χαρίσει η Ζακυνθινή φύση, και την προσδιόριζε πληθωρικά μια εικόνα γεμάτη από φως και χρώμα.

Με την ανάπτυξη του τουρισμού και με δεδομένη την ύπαρξη των σπηλαίων της περιοχής, που ήταν γνωστά από τα παλαιότερα χρόνια, εντάξανε οι βαρκάρηδες και την επίσκεψη στον όρμο του ναυαγίου, όπως πλέον ονομάστηκε ο όρμος του Σπυριλή. Άς κάνουμε όμως ένα ταξίδι στο παρελθόν.

Προτού συμβεί το ναυάγιο, η περιοχή ήταν γνωστή στους ψαράδες της δυτικής ορεινής περιοχής και σε κάποιους υποψιασμένους αναζητητές της φυσικής ομορφιάς του νησιού, έτσι όπως προσφερόταν από ψηλά, από τους απόκρημνους γκρεμούς, σαν έφταναν εκεί για να ξεκουράσουν το μάτι τους, να αναπνεύσουν τον αγέρα του βουνού και της θάλασσας, και να θαυμάσουν το μοναδικά στολισμένο με μύρια χρώματα ηλιοβασίλεμα. Σε όσους δηλαδή έφταναν στις πέρα του Αγίου Γεωργίου στα Γκρεμνά, απόκρημνες πλαγιές των βουνών.

Τρόποι επίσκεψης

Το Ναυάγιο μπορεί να είναι δύσβατο, όμως, οι μικρές κρουαζιέρες που γίνονται καθημερινά στη Ζάκυνθο και κάνουν τον περίπλου του νησιού, με αφετηρία, είτε το λιμάνι της πόλης της Ζακύνθου, είτε τις Αλυκές, είτε τον κόλπο του Λαγανά, κάνουν την παραλία προσιτή στον καθένα.

Για όσους θέλουν να θαυμάσουν την παραλία με το ναυάγιο από ψηλά, πρέπει να φτάσουν μέχρι το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών. Λίγο πιο κάτω από το μοναστήρι υπάρχει μια σιδερένια εξέδρα που κρέμεται στο κενό, από εκεί θα θαυμάσετε με δέος την πανέμορφη παραλία με το ναυάγιο και τις γύρω απόκρημνες ακτές.

otherside.gr

Source:: http://www.seleo.gr/

Thumbnail for 58093

Βάλτε κιμωλίες στη ντουλάπα για να διώξετε την

Μια δέσμη από κιμωλίες σε ένα ντουλάπι θα απορροφήσει επιπλέον…

υγρασία και θα κρατήσει τα ρούχα φρέσκα και ξηρά.Τοποθετήστε ένα γάντζο στο ντουλάπι, έξω από το δρόμο του ρούχα ή σεντόνια. Στερεώστε ένα λαστιχάκι γύρω από μερικές κιμωλίες και δέστε τις με μια κορδέλα

Source:: http://www.seleo.gr/

Thumbnail for 58095

Τα Σκόπια Μακεδονία! «Καλά δεν το ξέρατε;»

Με μια προκλητική ανακοίνωση, διά χειρός του ιδίου του Ευάγγελου Βενιζέλου, το υπουργείο Εξωτερικών ομολογεί με κυνικό τρόπο (και εξυπνακισμούς που αποτελούν στοιχείο της ιδιοσυγκρασίας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης) ότι αν τα Σκόπια χρησιμοποιήσουν
τον όρο “Μακεδονία» σε μια σύνθετη ονομασία, δεν… τρέχει και τίποτα.
Μιλώντας για “ακραίους κύκλους», προκαλεί επί της ουσίας τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να πάρει θέση, ενώ κάνει ότι δεν έχει ακούσει και δεν γνωρίζει την απόφαση του Συμβουλίου των Αρχηγών το 1992, η οποία δεσμεύει την ελληνική πολιτική να μην αναγνωρίσει τα Σκόπια εάν στην ονομασία τους περιέχεται το όνομα “Μακεδονία» ή παράγωγά του. Επίσης, λησμονεί ότι, για να ανακληθεί αυτή η απόφαση στην οποία είχε πάρει μέρος και ο σημερινός πρωθυπουργός -με την ιδιότητα τότε του υπουργού Εξωτερικών-, πρέπει, αν μη τι άλλο, να συγκληθεί εκ νέου το Συμβούλιο Αρχηγών και να την ανατρέψει. Αυτό επιβάλλουν οι κανόνες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Τα φληναφήματα με τους προσδιορισμούς στη λέξη “Μακεδονία» πριν ή μετά απλώς εκθέτουν τον αμετροεπή αντιπρόεδρο και καταδεικνύουν ενδοτική συμπεριφορά. Αλλά αυτά για τον κ. Βενιζέλο είναι λεπτομέρειες, μπροστά στην ανάγκη του να επιβιώσει πολιτικά έχοντας τη στήριξη και άλλων παραγόντων.

Κείμενο ντροπής

Για την ιστορία, δημοσιεύουμε το κείμενο της ντροπής που απέστειλε το ελληνικό (και όχι το σκοπιανό) υπουργείο Εξωτερικών, με το οποίο καταρρίπτεται κάθε επιχείρημα της χώρας μας!
Ανακοίνωση υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν τη θέση της Ελλάδας αναφορικά με το όνομα της ΠΓΔΜ:

“Επειδή ορισμένοι ακραίοι κύκλοι παριστάνουν τον ανήξερο ή τον έκπληκτο, ωσάν να πληροφορήθηκαν τώρα -από την ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών στη φετινή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ- τη θέση της χώρας για το όνομα της ΠΓΔΜ, είναι χρήσιμο να θυμίσουμε τα εξής:

Η θέση της Ελλάδος υπέρ ενός σύνθετου ονόματος με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τη λέξη “Μακεδονία” και όχι πριν τη λέξη “Δημοκρατία”, που θα χρησιμοποιείται έναντι πάντων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή, έχει διαμορφωθεί εδώ και πολλά χρόνια, έχει κατ’ επανάληψη δηλωθεί στη Βουλή των Ελλήνων και διεθνώς σε πολυμερείς και διμερείς συναντήσεις. Επί τη βάσει της θέσης αυτής μετέχει ο Ελληνας εκπρόσωπος στη διαδικασία του ΟΗΕ υπό τον κ. Nimetz.

Είναι, υποθέτουμε, προφανές σε όλους ότι η προσωρινή ονομασία (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας – Τhe former Yugoslav Republic of Macedonia), υπό την οποία εντάχθηκε η γειτονική μας χώρα στον ΟΗΕ το 1993 και με την οποία μετέχει σε πλήθος διεθνών οργανισμών, δράσεων και συναντήσεων, είναι μια σύνθετη ονομασία με επιθετικούς προσδιορισμούς πριν τη λέξη “Δημοκρατία” και όχι πριν τη λέξη “Μακεδονία”. Αυτή δε η σύνθετη προσωρινή ονομασία δεν χρησιμοποιείται έναντι πάντων (erga omnes), αλλά στους διεθνείς οργανισμούς και στις συναντήσεις και δράσεις που αυτοί οργανώνουν και διμερώς με μεγάλο αριθμό χωρών, αλλά δυστυχώς όχι εσωτερικά, όχι στα διαβατήρια και όχι διμερώς με όσες χώρες έχουν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με τη λεγόμενη συνταγματική της ονομασία.

Αυτή είναι μια κατάσταση που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και πρέπει να αλλάξει. Η ελληνική υπεύθυνη και καθαρή θέση είναι η μόνη που οδηγεί στην αλλαγή της κατάστασης αυτής».

To βέτο από τον Πούτιν


Ενδεχόμενη επέκταση του ΝΑΤΟ προς τη Βοσνία, την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και το Μαυροβούνιο θα θεωρούνταν “πρόκληση» φέρεται ότι δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στη βοσνιακή εφημερίδα “Ντνέβνι Αβάζ» .Η Μόσχα αντιτίθεται σε οποιαδήποτε επέκταση του ΝΑΤΟ προς πρώην κομμουνιστικές περιοχές της ανατολικής και της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Το Μαυροβούνιο, η ΠΓΔΜ και η Βοσνία επιδιώκουν να ενταχθούν στη δυτική στρατιωτική συμμαχία, ακολουθώντας τα ίχνη της Αλβανίας και την Κροατίας, που έγιναν μέλη της το 2009.Source:: ΓΚΑΤΖΟΛΙ

Thumbnail for 58097

Οκτώ «τεμπέλικοι» τρόποι για κοιλιά-σανίδα

Πρόβλημα για αρκετούς αποτελεί το πάχος που συσσωρεύεται στην περιοχή της κοιλιάς. Και επειδή οι περισσότεροι δεν έχουμε την υπομονή, τη διάθεση ή το χρόνο για γυμναστήριο, ανακαλύψαμε 8 “τεμπέλικους» τρόπους για να είναι (ή να φαίνεται), η κοιλιά-σανίδα.
1. Σταθείτε σε …όρθια στάση
Η όρθια στάση του σώματος κάνει το κορμί να φαίνεται ακόμη και 2,5 κιλά πιο αδύνατο, σύμφωνα με τους ειδικούς. Βέβαια αν θέλετε να φαίνεστε ακόμη πιο αδύνατοι ένας ιδανικός τρόπος είναι το γνωστό πλέον pilates, που βοηθάει σημαντικά στην καλύτερη στάση του σώματος.
2. Μόδα …αδυνατίσματος
Το σωστό ρούχο μπορεί να “κρύψει» τα περιττά κιλά και να κάνει τη μέση σας να φαίνεται …δαχτυλίδι. Αυτό βέβαια για να το καταφέρετε θα πρέπει να είστε προσεχτικοί στην επιλογή του υφάσματος, άρα λίκρα και ελαστικά είναι απαγορευτικά. Επίσης φορέστε ένα μπλουζάκι, πουκάμισο ή φόρεμα, για τις κυρίες, το οποίο θα επικεντρώνει την προσοχή οπουδήποτε αλλού εκτός από την κοιλιά. Άλλος ένας έξυπνος τρόπος είναι να καλύψτε τη συγκεκριμένη περιοχή με μία μεγάλη σκουρόχρωμη ζώνη ενώ καλό θα ήταν να διαλέγετε μικρά σχέδια και κάθετες ρίγες σε ότι φοράτε.
3. Κοιμηθείτε μία ώρα νωρίτερα
Για αρχή θα γλιτώσετε τα βραδινά τσιμπολογήματα, που μετανιώνετε το αμέσως επόμενο πρωί. Η σωστή διατροφή, τις σωστές ώρες βοηθούν σημαντικά στο να διατηρήσετε μία επίπεδη, ή σχεδόν επίπεδη κοιλιά. Μία καναδική έρευνα έδειξε ότι ενήλικες οι οποίοι κοιμόνταν κάθε βράδυ 5 με 6 ώρες είχαν 35% περισσότερες πιθανότητες να πάρουν 5 επιπλέον κιλά και ήταν περίπου 60% πιο παχύσαρκοι στην περιοχή της κοιλιάς από αυτούς που κοιμόνταν 7 με 8 ώρες.
4. Νερό αντί για αναψυκτικό
Όσο δροσιστικό και ευχάριστο στη γεύση είναι ένα αναψυκτικό, έστω και αυτά με ελάχιστες θερμίδες, αφήνουν τα “κατάλοιπά» τους στην περιοχή της κοιλιάς. Αντίθετα το “παραδοσιακό» νερό, εμφιαλωμένο ή όχι, ενυδατώνει και σας γλυτώνει από τα περιττά παχάκια. Φροντίστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό τη μέρα, για να διατηρείτε τον οργανισμό σας και την κοιλιά σας σε φόρμα.
5. Τέρμα οι υδατάνθρακες
Εάν αντικαταστήσετε τα γεύματα που περιέχουν υδατάνθρακες με δημητριακά ολικής άλεσης και τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, θα δείτε σύντομα την κοιλιά σας να συρρικνώνεται. Έρευνα του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια έδειξε ότι όσοι από τους συμμετέχοντες το τήρησαν, κατάφεραν να μειώσουν το πάχος της κοιλιάς δύο φορές περισσότερο από αυτούς που δεν το έκαναν.
6. Ξηροί καρποί για αδύνατη κοιλιά
Η αργιρίνη, ένα αμινοξύ που βρίσκεται σε αφθονία στο καρπούζι, μπορεί να ενισχύσει την απώλεια βάρους. Σύμφωνα με έρευνα, η προσθήκη της αργιρίνης στη διατροφή ενισχύει την οξείδωση του λίπους και της γλυκόζης ενώ παράλληλα αυξάνει τη μυϊκή μάζα, η οποία συντελεί στο κάψιμο θερμίδων. Επειδή όμως δεν είναι η εποχή του, το συγκεκριμένο αμινοξύ μπορείτε να το βρείτε στα θαλασσινά, τους ξηρούς καρπούς και τα σπόρια.
7. Βάλτε ξίδι στη διατροφή σας
Πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από την ιαπωνική Ένωση Επιστήμης και Διατροφής, έδειξε ότι οποιοδήποτε ξίδι, συμβάλλει στην καταπολέμηση του πάχους. Στην μελέτη που συμμετείχαν 175 υπέρβαροι Ιάπωνες άνδρες και γυναίκες, αποδείχτηκε ότι όσοι κατανάλωναν ένα ποτό που περιέχει είτε 1 ή 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο ημερησίως για 12 εβδομάδες είχαν σημαντικά χαμηλότερο σωματικό βάρος και η περίμετρος της μέσης τους μειώθηκε αισθητά από εκείνους που δεν κατανάλωναν καθόλου. Το οξικό οξύ που περιέχεται στο ξύδι, μπορεί να “μεταλλάξει» τα γονίδια που αποκλείουν τις πρωτεΐνες και διασπούν το λίπος.
8. Τρώτε αργά
Όποιος βιάζεται σκοντάφτει και …παχαίνει. Είναι γεγονός ότι υπό καθεστώς πίεσης έχουμε την τάση όλοι να “καταβροχθίζουμε» ακόμη και τα πιο υγιεινά γεύματα. Εάν αντίθετα καταναλώνετε το γεύμα σας σε πιο αργούς ρυθμούς, απολαμβάνοντας κάθε μπουκιά, θα μειώνατε τα επίπεδα κορτιζόνης μαζί με την ποσότητα του φαγητού, κάτι που οδηγεί στην καλύτερη κατανομή του λίπους και όχι στην τελική συσσώρευσή του γύρω από την κοιλιά.
clickatlife.gr

Source:: http://www.seleo.gr/

Thumbnail for 58084

Αυτός ήταν ο μεγάλος έρωτας της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου πριν γίνει διάσημη (φωτό)

Στα ελάχιστα στοιχεία που γνωρίζαμε για την προσωπική ζωή της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου ήρθε να προστεθεί ένα ακόμη..Τότε βέβαια που ήταν ζευγάρι ήταν και οι δύο ακόμη ανώνυμοι, όχι γνωστοί στον καλλιτεχνικό χώρο. Δείτε τον

Ευθύμη Ζησάκη στις φωτογραφίες που ακολουθούν!

Πηγή : athensmagazine.gr

Source:: http://www.seleo.gr/

Thumbnail for 58086

Δείτε για πρώτη φορά τον σύζυγο της Λίτσας Πατέρα (φωτό)

Η Λίτσα Πατέρα παραβρέθηκε στο δείπνο που πραγματοποίησε ο Ant1 για τη πρεμιέρα του Πρωινού του και συνοδευόταν από τον σύζυγό της, τον οποίο δεν είχαμε ξαναδεί. Πρόκειται για το δεύτερο σύζυγό της αστρολόγου, ο οποίος ασχολείται με τα

ναυτιλιακά και τα ταξίδια- όπως έχει αποκαλύψει η ίδια- και έχει κάνει μαζί του πολλά!

patera

Source:: http://www.seleo.gr/

Thumbnail for 58068

ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ: θα ηχήσουν αύριο οι σειρήνες στην Αλεξανδρουπολη.

Μην τρομάξετε αν αύριο το πρωί της Τετάρτης, ακούσετε σειρήνες να ηχούν στην Αλεξανδρουπολη. Θα πρόκειται απλά για τη στρατιωτική άσκηση “Παρμενίων», στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική

ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας. Ειδικότερα, στις 11:00 θα γίνει σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για 60 δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης) και στις 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για άλλα 60 δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Source:: ΓΚΑΤΖΟΛΙ

Thumbnail for 58070

ΚΥΝΗΓΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΛΑΩΝ

Ανοιχτή επιστολή του πρώην Βουλευτή Έβρου Χρήστου Κηπουρού,
και του πρώην Δημάρχου Σουφλίου Πασχάλη Χριστοδούλου,
προς τα, ανά την Ελλάδα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ:
Πέρασαν είκοσι και πλέον χρόνια από την ομόφωνη αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων από το Ελληνικό κοινοβούλιο. Ο ΣΥΝ δεν ήταν τότε στη Βουλή, αφού δεν

είχε μπει στις εκλογές του 1993. Θυμόμαστε λοιπόν που ο πρώτος από εμάς καθόταν στα έδρανα των επισήμων, μαζί με τον εμπνευστή της πρότασης και φίλο μας, Μιχάλη Χαραλαμπίδη, καθώς και με το μακαρίτη Νεοκλή Σαρρή, και που από τα απέναντι θεωρεία, παρακολουθούσε και φωτογράφιζε κάποιος δημοσιογράφος Τουρκικών Μέσων, προφανώς για τις ανάγκες του κεμαλικού του ρεπορτάζ.

Τα θυμηθήκαμε όλα αυτά όταν πρόσφατα διαβάσαμε στο διαδίκτυο το άρθρο “Παλαιοκομματισμός και γενοκτονία” του διευθυντή της Αυγής, Νίκου Φίλη, ο οποίος μεταξύ άλλων εμεσμάτων μίσους, κόμπλεξ και εχθρότητας απέναντι στις ιδέες και τις προτάσεις του Μιχάλη, από το Ποντιακό και το Κουρδικό, μέχρι τη γεωοικονομία και την Τέταρτη Δημοκρατία, δεν παρέλειψε επίσης να φωτογραφίσει ως υπαίτιο για τον εξευτελισμό, όπως έγραφε, της Ελλάδας και για τη σύλληψη -δεν τη λέει κατάδοση ή έστω παράδοση- του Οτζαλάν, τον πρώτο από τους δυο μας. Ο οποίος ως Βουλευτής που ήταν τότε, είχε μαζέψει τις 187 υπογραφές συναδέλφων του Βουλευτών, για την πρόσκληση του Κούρδου ηγέτη στη χώρα μας.
Είπε λοιπόν ο κύριος Φίλης, με την ευκαιρία της παρέλευσης 15 και πλέον ετών από τη μαύρη εκείνη ημέρα της 15ης Φεβρουαρίου του 1999, να επιχειρήσει, μαζί με την οργουελικού τύπου παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας για το Ποντιακό, και άλλη μια. Αυτή τη φορά για το Κουρδικό, αποπειρώμενος να αποενοχοποιήσει αναδρομικά τους σιγήσαντες συντρόφους του, και βέβαια, τα θλιβερά εκείνα πρωθυπουργικά και υπουργικά ανθρωπάκια, κλείνοντάς τους ταυτόχρονα το μάτι, για τα επερχόμενα. Με έναν σμπάρο, δηλαδή, δυο τρυγόνια-δυο ιστορικούς λαούς, ο εν λόγω κυνηγός.
Μπείτε στον κόπο να διαβάσετε το άρθρο του. Αν δε όντως, δεν ταυτίζεστε μαζί του, τότε που διαφωνείτε; Θα σας είμαστε λοιπόν ευγνώμονες, αν απαντήσετε. Γιατί εκτός από τα ανωτέρω, υπάρχει το Κυπριακό ή ακόμη και το Πομακικό, όπου αν και κάποιοι σύντροφοί σας στη Θράκη δεσμεύτηκαν να βγει, κατά τις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές, αφίσα στα Ελληνικά και στα Πομακικά, και όχι μόνο στα Τουρκικά, είπαν ψέματα, αφού στη συνέχεια το απέφυγαν, αν δεν τους το είπαν από πάνω κάποιοι να το κάνουν, κινούμενοι εις βάρος ενός ακόμη ιστορικού λαού. Των Πομάκων.
Ας μην επεκταθούμε στα της Σαμπιχά. Ούτε στις πρόσφατες επιλεκτικές, μέσω συλλαλητηρίων, υπερασπίσεις ιστορικών λαών, εξαιρώντας όμως τον Κουρδικό λαό.
Αν και δεν ξέρουμε ποια θα είναι η μελλοντική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί η επί του παρόντος στάση του, απέναντι στον μνημονιακό φασισμό, τόσο στο Βορρά, όσο και εδώ, απέναντι στο Σαμαρά, το Γιωργάκη, το Βενιζέλο ή το Σημίτη, να διαθέτει κοινωνικά ερείσματα. Όμως παράλληλα, δεν μπορεί να αποσιωπηθεί η ταύτιση με έναν συλλογικό Σημίτη και έναν αντίστοιχο Γιωργάκη, προς Ανατολάς. Να τα κάνει δηλαδή πλακάκια με το γειτονικό κεμαλοφασισμό, αν δεν τα έχει ήδη κάνει.
Αν πάλι έχουμε εμείς άδικο, γιατί δεν ζητάτε από την εν Αθήναις διοίκησή σας, να ζητήσει με τη σειρά της ή έστω μια από τις σικέ, όπως αποδείχτηκε, τάσεις της, την απελευθέρωση του Οτζαλάν; Όπως έχουν κάνει τόσοι και τόσοι ανά τον πλανήτη και την Ευρώπη, ειρηνιστές, κινήματα, διανοούμενοι και Δημοκράτες; Από την πλευρά μας έχουμε να προτείνουμε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Τουρκία για την απελευθέρωση του ιστορικού ηγέτη του Κουρδικού λαού.
Τι δουλειά λοιπόν έχει ένα αριστερό και Δημοκρατικό κόμμα, όπως ψευδώς λέτε ότι είστε, να συναγελάζεται στις συναντήσεις του, όπως εκείνη του περασμένου Ιουλίου στην Αθήνα, με τους απεσταλμένους του κούρδου Ταλαμπανί, και τα φιλαράκια-μέλη της διεθνούς του Γιωργάκη;
Όταν πάλι πρόσφατα ο Νταβούτογλου δήλωνε ότι θέλει να λύσει το Κουρδικό, τι εννοούσε, αν όχι το να κάνει τους Κούρδους σάντουιτς; Από πάνω ο τουρκικός στρατός και από κάτω οι Τζιχαντιστές και η εν αυτοίς Τουρκαλκάιντα; Κανείς όμως στην Ελλάδα δεν ψέλλισε κάτι γι’ αυτό, ούτε και για την εξ αυτού προϊούσα αποσταθεροποίηση των όμορων προς την Τουρκία, Μεσανατολικών χωρών.
Σε ότι αφορά τώρα τα της πολιτικής γεωοικονομίας και της γεωοικονομικής Δημοκρατίας, αποτελούν άγνωστες για σας λέξεις. Ένα πρώτο παράδειγμα, γιατί υπάρχουν και άλλα πολλά, είναι ο αγωγός ΤΑΠ, που ενώ μετατρέπει την Ελλάδα σε τουρκικό εξάρτημα, και ο Σαμαράς τον θεωρεί ως τη μέγιστη ελληνική επιτυχία, ο Τσίπρας ουσιαστικά σιγεί. Τα ίδια άλλωστε κάνουν και οι, για την τιμή των όπλων, επί του θέματος, ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Εκεί όμως που το θράσος της κομματικής σας διοίκησης ξεπερνά κάθε όριο, είναι το ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, διατείνεται ότι είναι και το νέο.
Ε, λοιπόν αυτό το πράγμα όχι μόνο δεν είναι ειρηνιστικό, διεθνιστικό, ανθρωπιστικό, πατριωτικό και Δημοκρατικό. Όχι μόνο δεν είναι νέο, αλλά παλιό. Γιατί το νέο σημαίνει ιδέες. Ιδέες και σχέδιο. Όχι βέβαια σχέδιο Ανάν και σχέδιο Κεμάλ. Και γιατί η μόνη δική σας ιδέα, και μάλιστα έμμονη, είναι όχι να κάνετε κάτι για τη χώρα, αλλά να γίνετε κάτι. Γι’ αυτό και τόσα ψεύδη, όπως στον Έβρο, αλλά και τόσο μεγάλος συνωστισμός καριεριστών και καριεριστριών. Τόσο στη Θράκη, όσο και στην Αθήνα. Οι μια δυο εξαιρέσεις υπάρχουν απλώς ώστε να επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Σύμφωνα με τον οποίο, το αμοράλ και η τύπου Όργουελ πειραγμένη σας ανθρωπολογία, είναι και αυτά στην ημερήσια διάταξη, αν δεν σας έχουν ήδη κατακυριεύσει.
Δεν είναι φυσικά διαφορετικών προδιαγραφών ο συνωστισμός των υπόλοιπων εκδοχών του παλιού στο κοινοβούλιο. Μπουλούκια και μπουκλούκια εν τω κράτει και τις παρυφές του. Μια Βουλή παλιό από άκρου εις άκρον. Με μια μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελεί ένα ακόμη φιλμ, που όμως είναι χιλιοπαιγμένο. Άλλοτε σε φόντο μπλε, άλλοτε σε πράσινο, άλλοτε σε τουρκουάζ, άλλοτε σε μπλε-μαρέ, όπως σήμερα, και άλλοτε σε ροζ-μαβί, όπως αύριο.
Και όλα αυτά μαζί να αποτελούν οργανικά μέρη ενός ζεύγους. Της ημεδαπής κομματικής τάξης και του τηλεοπτικού φασιστικού αθηναϊσμού, μετά του εξώγαμου τέκνου τους. Ο λόγος για τη χρυσή Αυγή.
Δεν ξέρουμε πότε θα ανάψει εκ νέου το σβηστό σήμερα καντήλι της ιστορικής αλήθειας, της Δημοκρατίας και του Ελληνικού κοινοβουλίου. Ξέρουμε όμως καλά τις δυο τρεις τελευταίες αναλαμπές του. Αυτές που σας εξιστορήσαμε, και που κανείς δεν μπορεί να παραχαράξει, παρά μόνο να τις συκοφαντήσει.
Συμφωνείτε πιστεύουμε ότι ο φασισμός είναι πολλών και διαφόρων μορφών και κατηγοριών. Έτσι είναι πιο σωστό να μιλάμε για φασισμούς. Ο καθένας από τους οποίους είναι χειρότερος από τους άλλους. Και ότι εδώ δεν ισχύει το εκ δύο κακών, το μη χείρον βέλτιστο. Αν δηλαδή τα δυο μεγάλα κακά της περιόδου που διανύουμε στην Ελλάδα, είναι ο μνημονιακός φασισμός και ο γειτονικός μας κεμαλισλαμισμός, κανείς εκ των δύο δεν είναι βέλτιστος για τους Δημοκράτες. Γι’ αυτό και οφείλουμε να τους αποκαλύπτουμε αμφότερους. Όσοι το κάνουν μόνο για τον εξ αυτών πρώτο, είναι ημιδημοκράτες -κατά το ημιθανείς πολιτικά και ηθικά- σε αντιδιαστολή με τους αντιδημοκράτες που, όπως οι συγκυβερνώσες κομματικές κάστες, τα έχουν βρει και με τους δύο αυτούς φασισμούς.
Απέναντι λοιπόν σε αυτή την κατάσταση η μόνη δύναμη που μπορεί να ανάψει το καντήλι που λέγαμε, είναι η περαιτέρω διεύρυνση της αποχής. Όχι βέβαια δια μακρών, αλλά έως ότου οι απέχοντες πολίτες ανασκάψουν τη δική τους πόλη, όχι για να βρουν κάτι το αρχαίο, αλλά το νέο, και να ξανασυναντηθούν στην εκκλησία του Δήμου με τους αυθεντικούς εκφραστές του, όσο και της πολιτικής. Η οποία αποτελεί την πιο σπουδαία τέχνη, όπως τη χαρακτήριζε ο συμπατριώτης μας, ο Δημόκριτος.
Μέχρι τότε η αποχή δεν θα αποτελεί βέβαια ιδιωτεία. Αντίθετα, ιδιωτεία είναι η σημερινή συμμετοχή. Η αποχή στις μέρες μας, είναι μια πράξη απελευθερωτική. Συνιστά, εκτός των άλλων, αποφυλάκιση από τα κάθε χρώματος υπαρκτά κάτεργα και από τους κομματικούς δεσμοφύλακες. Αυτά θα συμπεριελάμβανε σε ένα νέο του επιτάφιο, αν ζούσε στη σημερινή Ελλάδα ο Περικλής, και όχι αυτά που έλεγε στον παλιό. Γιατί υπάρχει μια μεγάλη διαφορά. Τότε υπήρξε ένα περιβάλλον Δημοκρατίας. Σήμερα, αυτό που υπάρχει στην ουσία του, είναι ένας πολυφασισμός.
Θράκη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Source:: ΓΚΑΤΖΟΛΙ

Thumbnail for 58074

Άστραψε και βρόντηξε ο Μ. Κεφαλογιάννης για τις “αλβανικές Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα, Καστοριά και Πάργα”

Για ενέργειες ακραίου αλυτρωτισμού και παραχάραξης της ιστορίας από την Αλβανία κάνει λόγο ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Source:: PamePreveza.gr – Πρέβεζα

Thumbnail for 58076

Οι 8 λόγοι που δεν σου έχει προτείνει ακόμα να βγείτε ραντεβού

Το ότι μπορεί να μην σε θέλει δεν είναι ο μόνος λόγος που κρατιέται! Γιατί δεν σου έχει προτείνει ακόμα να βγείτε ραντεβού; Οι 8 πιο συχνοί λόγοι είναι οι παρακάτω:

1. Ελπίζει μέσα του πως θα κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση. Μπορεί να του αρέσεις αρκετά, αλλά να είναι τόσο ντροπαλός που φοβάται (ναι, υπάρχουν και αυτά τα αγόρια). Ίσως να μην είναι αρκετά έμπειρος για να ξέρει πως ακριβώς να το κάνει. Δώσε του περισσότερο θάρρος!

2. Δεν θα σου ζητήσει να βγείτε μέχρι να βεβαιωθεί ότι θα πεις ναι. Ο άντρας αυτός κάνει πολύ μελετημένες κινήσεις. Σε έχει δει, σε παρακολουθεί και περιμένει από σένα τα ενθαρρυντικά μηνύματα. Να ξέρεις πως μία λάθος ατάκα και μπορεί να μην σου ζητήσει ποτέ. Θα τον λέγαμε και ανασφαλή!

3. Φοβάται μήπως χαλάσει τη φιλία σας. Είστε φίλοι για καιρό, αλλά το τελευταίο διάστημα και οι δύο κάνατε στροφή προς το… ερωτικό! Δεν θέλει να σε χάσει από φίλη για αυτό θέλει να δεις τις δικές σου κινήσεις.

4. Μόλις χώρισε. Του αρέσεις πολύ. Αλλά πώς να μπει σε ακόμη μία σοβαρή σχέση όταν μόλις τελείωσε την προηγούμενη. Ένας άντρας θέλει χρόνο για να σβήσει το παρελθόν και να προχωρήσει στην επόμενη. Τουλάχιστον για αρχή μην τον πιέσεις.

5. Δεν έχει αποφασίσει τι θέλει από σένα. Σε είδε, του κίνησες το ενδιαφέρον, σε θέλει, αλλά δεν ξέρει ακόμα τι μορφή θέλει να πάρει η σχέση σας. Ελεύθερο sex, μόνιμη σχέση; Με τόση ζήτηση που έχει και με τα κορίτσια θέλει να είναι σίγουρος ότι εσύ είσαι η εκλεκτή!

6. Απλά δεν σε θέλει. Κυνικό αλλά τόσο απλό. Όταν καταλάβεις ότι δεν του κάνεις θα απελευθερωθείς και θα σταματήσεις να τον σκέφτεσαι! Προσπέρασε και μην κάνεις σενάρια.

7. Ο πρώην σου είναι φίλος του. Σε ήθελε από την πρώτη στιγμή που σε είδε, αλλά φυσικά δεν εκδηλώθηκε γιατί ήσουν η κοπέλα κάποιου φίλου ή γνωστού της παρέας. Τώρα που χωρίσατε σκέφτηκε ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή για να σου ζητήσει να βγείτε, αλλά θέλει να περιμένει να περάσει κάποιο διάστημα από τον χωρισμό σου.

8. Είναι ξεκάθαρο ότι τον θέλεις. Κάποιες φορές όταν η γυναίκα εμφανίζεται στο φλερτ πολύ επιθετική ο άντρας αντανακλαστικά κάνει ένα βήμα πίσω. Ακόμα και αν σε ήθελε από την αρχή η δική σου διαθεσιμότητα λειτουργεί ανασταλτικά.

Source:: http://www.seleo.gr/

Περιοδεία Λοβέρδου στη Θεσσαλία-Την Παρασκευή στη Μαγνησία

Τη Μαγνησία θα επισκεφθεί ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Θεσσαλία. Ο κ. Λοβέρδος στις 9:15 θα επισκεφθεί το νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο και Λύκειο Τσαγκαράδας. Η περιοδεία του ξεκινά αύριο Τετάρτη από την Καρδίτσα και θα συνεχιστεί την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου με περιοδεία σε σχολικές μονάδες […]

Source:: http://e-thessalia.gr/

Thumbnail for 58056

Το όραμα και οι στόχοι του νέου Προέδρου της Τ.Ι.Ε.Δ.Α. Λάκη Αρβανιτίδη για την τουριστική ανάπτυξη της Αλεξανδρούπολης

Στο όραμα και τους στόχους του για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο νέος Πρόεδρος της Τουριστικής Ιαματικής Επιχείρησης Δήμου Αλεξανδρούπολης (ΤΙΕΔΑ) κ. Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασης του βιβλίου “Τουρισμός Υγείας, Ιαματικός Τουρισμός, Θερμαλισμός: Προοπτικές Ανάπτυξης στην Ελλάδα» του καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ.» Διαβάστε τη συνέχεια →

Source:: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΙΣ online

Thumbnail for 58032

Στα Γιάννενα ο Γιάννης Μανιάτης, για την παρουσίαση του πετρελαϊκού οικοπέδου

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης θα βρεθεί στα Γιάννενα,στις 15 Οκτωβρίου, για να παρουσιάσει την υπό παραχώρηση στην ENERGEAN OIL &GAS περιοχή του Νομού Ιωαννίνων,για έρευνες πετρελαίου.Η παρουσίαση θα γίνει σε ειδική εκδήλωση.Ειδικότερα, ο κ. Μανιάτης, ανοίγοντας την εκδήλωση, θα παρουσιάσει αναλυτικά το στρατηγικό σχεδιασμό της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ανάπτυξη του δυναμικού υδρογονανθράκων της χώρας και του Νομού Ιωαννίνων ειδικότερα. Επιπλέον, ο ίδιος ο υπουργός και στελέχη του υπουργείου θα έχουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων της περιοχής, ώστε να απαντήσουν σε επιμέρους εξειδικευμένα ερωτήματα.

Source:: EPIRUS GATE

Thumbnail for 58038

Ενέργειες παραχάραξης της ιστορίας από την Αλβανία, καταγγέλλει ο Μ. Κεφαλογιάννης

Για ενέργειες ακραίου αλυτρωτισμού και παραχάραξης της ιστορίας από την Αλβανία, μία υπό ένταξη χώρα, που αντιβαίνουν βασικές αρχές και αξίες της ΕΕ, κάνει λόγο ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.Συγκεκριμένα, ο κ. Κεφαλογιάννης καταγγέλλει στην ερώτησή του ότι “τα σχολικά βιβλία μίας υπό ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, της Αλβανίας, βρίθουν αλυτρωτικών αναφορών και χαρακτηρισμών περί εδαφών μίας χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δήθεν τους ανήκουν».”Παρά τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στην Ελλάδα για το θέμα», τονίζει ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, “οι Αλβανοί συνεχίζουν να

—————EPIRUSGATE Διαβάστε περισσότερα »

Source:: EPIRUS GATE

Thumbnail for 58040

Ποιοι δεν πρέπει να παντρευτούν ποτέ -12 πράγματα που είναι ασύμβατα με το γάμο [λίστα]

O γάμος σίγουρα δεν είναι νυφικά, λουλούδια και πάρτι. Είναι μια συμβίωση δυο ανθρώπων που αγαπιούνται, αλληλοϋποστηρίζονται και με τα χρόνια σταδιακά γίνονται ένα. Η ψυχολόγος Μάργκαρετ Ράδερφορντ με αφορμή την 25η επέτειο του γάμου της λέει τη δική της άποψη για το… μεγάλο αυτό θέμα γράφοντας τα 12 πράγματα που… δεν είναι ο γάμος, περιγράφοντας ουσιαστικά αυτούς που δεν πρέπει να παντρευτούν ποτέ.

 • O γάμος δεν είναι για τους τεμπέληδες. Θέλει σκληρή δουλειά.
 • Ο γάμος δεν είναι μια δικτατορία. Δεν είναι για αυτούς που θέλουν να κερδίζουν όλη την ώρα γιατί αυτό θα σήμαινε ότι κάποιος θα χάνει όλη την ώρα.
 • Ο γάμος δεν είναι πυρηνική φυσική. Οι αρχές του βασίζονται σε εξαιρετικά απλά πράγματα. Την καλοσύνη και το σεβασμό.
 • Ο γάμος δεν είναι ντεμοντέ. Ακόμη και ο Μπραντ Πιτ με την Αντζελίνα Τζολί παντρεύτηκαν.
 • Ο γάμος δεν είναι από μόνος του ενδιαφέρων. Δεδομένου ότι με τον/την σύζυγό σας είστε πολύ καιρό μαζί, υπάρχει πάντα η ανάγκη της ανανέωσης.
 • Ο γάμος δεν είναι κάτι υλικό. Οι χαρές του γάμου δεν είναι απτές. Είναι οι κοινές στιγμές. Αυτό είναι που τον κάνει τόσο ιδιαίτερο.
 • Ο γάμος δεν είναι για τους ανυπόμονους. Τα καλύτερα πράγματα χρειάζονται καιρό για να αναπτυχθούν.
 • Ο γάμος δεν είναι το κατάλληλο μέρος για… επικρίσεις. Για κατάχρηση της κριτικής. Η κριτική καταστρέφει την οικειότητα, την εμπιστοσύνη και διαλύει και κάθε ελπίδα ότι μπορεί κάτι τέτοιο να υπάρξει.
 • Ο γάμος δεν είναι ένα… φαρμακείο. Η έγγαμη σχέση δεν υπάρχει απλά για να καλύψει την κάθε σας ανάγκη. Ορισμένες από τις ανάγκες των ανθρώπων, ακόμη και μέσα στο γάμο καλύπτονται από το κάθε άτομο ξεχωριστά.
 • Ο γάμος δεν αυτοσυντηρείται. Δεν πηγαίνει με αυτόματο πιλότο.
 • Ο γάμος δεν είναι βαρετός. Η κοινή ζωή δυο ανθρώπων μπορεί να είναι απλά συναρπαστική.
 • Ο γάμος δεν είναι μια μόνιμα ειρηνική συμβίωση. Οταν οι άνθρωποι γνωρίζουν πώς να… διαφωνούν μπορούν να μετατρέψουν το θυμό τους και την απογοήτευσή τους σε κλειδί για να πάνε παρακάτω.

Source:: http://www.seleo.gr/

Thumbnail for 58042

Διακοπή υδροδότησης στο Νεοχωρόπουλο,λόγω βλάβης σε κεντρικό αγωγό του ΣΥΔΛΙ

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω βλάβης στον κεντρικό αγωγό τροφοδοσίας του Συνδέσμου στην περιοχή της Δ.Κ Νεοχωρόπουλου εμφανίσθηκε διακοπή τροφοδοσίας στην μεσαία και άνω δεξαμενή Δ.Κ. Νεοχωρόπουλου. Ως εκ τούτου, στις ανωτέρω περιοχές υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί μείωση πίεσης στην υδροδότηση των κατοίκων ή και διακοπή. Η αποκατάσταση της υδροδότησης θα πραγματοποιηθεί σταδιακά μετά την αποκατάσταση της βλάβης. Ζητάμε την κατανόηση των πολιτών και σας γνωρίζουμε ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο ο χρόνος διακοπής..

Source:: EPIRUS GATE

Τσίπρας: Εκλογές ακόμη και τις επόμενες εβδομάδες – Διεκδικούμε αυτοδυναμία

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση “λόγω της μεγάλης αποδοχής των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ» από τον ελληνικό λαό και για τον λόγο αυτό το κόμμα αυξάνει ραγδαία την επιρροή του διεκδικώντας την αυτοδυναμία, έκαναν ο πρόεδρος και πολλά στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη σημερινή συνεδρίασή της. Ο πρόεδρος […]

Source:: http://e-thessalia.gr/

Πρώτη κρούση στην τρόικα για έξοδο από το μνημόνιο

“Οδικό χάρτη» για το πώς η χώρα θα βγει από το Μνημόνιο, άρχισαν να συζητούν, από την πρώτη συνάντηση σήμερα, η ελληνική πλευρά και οι επικεφαλής της τρόικας, στο πλαίσιο της πέμπτης και πιθανότατα τελευταίας αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος που θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις, μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε […]

Source:: http://e-thessalia.gr/

Πρόταση Ντράγκι για αγορά απο την ΕΚΤ ελληνικών δεσμών δανείων

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι προωθεί την αγορά από την ΕΚΤ δεσμών δανείων από ελληνικές και κυπριακές τράπεζες, χαλαρώνοντας τους κανόνες που απαγορεύουν την αγορά ομολόγων χαμηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης (junk), σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. H κίνηση αυτή, προσθέτει το δημοσίευμα, αναμένεται να αυξήσει τις εντάσεις που υπάρχουν μεταξύ της […]

Source:: http://e-thessalia.gr/

Thumbnail for 58013

Πράσινες πολιτικές και σεμινάρια για έξυπνες πόλεις στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Τη μεγάλη σημασία που έχει η οικολογική συνείδηση τόσο των πολιτών αλλά και των δήμων επισημάνθηκε στη διήμερη διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος GRASP για τις έξυπνες πόλεις της Μεσογείου, στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

Βασικός στόχος των συζητήσεων, χτες και σήμερα, στο δημαρχείο Πανοράματος, ήταν να ενισχυθεί η δυναμική των “έξυπνων» πόλεων της Μεσογείου και η οργάνωση και η ανάπτυξη “πράσινων» διαδικασιών ηλεκτρονικών προμηθειών, ενώ δόθηκε ιδιαίτερα έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στις ενεργειακά βέλτιστες λύσεις.

Επί δύο ημέρες, ομιλητές από την Ε.Ε. και εταίροι του προγράμματος από τις χώρες της Μεσογείου συζήτησαν τα πράσινα, φιλικά προς το περιβάλλον κριτήρια που χρειάζεται να τηρούν οι προμήθειες των δημοσίων φορέων, μεταξύ των οποίων είναι και οι δήμοι.

Παράλληλα, η τεχνική ομάδα του GRASP παρουσίασε το διαδικτυακό εργαλείο μέσω του οποίου θα πραγματοποιούνται οι ηλεκτρονικές προμήθειες στους φορείς του δημοσίου κατόπιν ευρωπαϊκής οδηγίας.

Ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη συμμετέχει στη συνάντηση ως ο μοναδικός εταίρος από τη Βόρεια Ελλάδα και στο πλαίσιο της διακρατικής συνάντησης θα διοργανώσει στις 17 Οκτωβρίου εξειδικευμένα σεμινάρια για την εκπαίδευση των δημοσίων και ιδιωτικών φορέων στη χρήση του ηλεκτρονικού εργαλείου ηλεκτρονικών προμηθειών που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος GRASP.

Source:: http://www.seleo.gr/

Thumbnail for 58002

Δυο 15χρονοι Βρετανοί λύγισαν το iPhone 6 μέσα στο κατάστημα της Apple (ΒΙΝΤΕΟ)

Το σκάνδαλο “BendGate» δεν λέει να κοπάσει και τόσο στο Twitter, όσο και στο YouTube το λύγισμα των νέων της κινητών iPhone 6 και iPhone 6 Plus είναι τις τελευταίες ημέρες ένα από τα πιο “καυτά» θέματα, με εκατοντάδες σχόλια κατά της Apple αλλά και πολλά βίντεο με “πρωταγωνιστές» νεαρούς που θέλουν να αποδείξουν ότι τα κινητά της εταιρείας στραβώνουν!

Τι κι αν η Apple επιμένει ότι τα κινητά της δεν λυγίζουν μετά από μόνιμη πίεση; Κάποιοι είναι αποφασισμένοι να αποδείξουν ότι το νέο iPhone έχει και αυτή την… ιδιότητα και το κάνουν, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Σήμερα στο “φως» της δημοσιότητας βρίσκονται δύο νεαροί οι οποίοι επισκέφτηκαν ένα κατάστημα της Apple στο Νόργουιτς της Αγγλίας.

Στο παρακάτω βίντεο, διάρκειας πέντε λεπτών, οι 15χρονοι προσπαθούν να λυγίσουν ένα iPhone 6 Plus που βρίσκεται στο κατάστημα. Ωστόσο, χρησιμοποιούν μεγάλη πίεση στο κινητό με αποτέλεσμα να σπάσει η οθόνη του και τα παιδιά να τραπούν σε φυγή.

Αν και υπάλληλος του καταστήματος διέψευσε το περιστατικό, τα παιδιά μίλησαν σε βρετανικά ΜΜΕ, δηλώνοντας ότι το έσκασαν από το σημείο, διαφορετικά θα κατέληγαν να πληρώσουν τα κινητό, κατηγορώντας, επίσης την Αpple για παραπλανητική διαφήμιση.

{youtube}Vmya9Vc-7q4{/youtube}

Source:: http://www.seleo.gr/

Thumbnail for 57988

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Γεμάτος από συνθήματα με σπρέι ο τοίχος του Πολιτιστικού πολυχώρου στα Σφαγεία!

Καιρός είναι να τα σβήσει ο δήμος Ιωαννιτών

Τα συνθήματα με σπρέι οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων έχουν την τιμητική τους στον τοίχο του Πολιτιστικού Χώρου “Δημήτρης Χατζής” στα Σφαγεία και δυστυχώς έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει το πολιτιστικό έλλειμμα που υπάρχει σε μεγάλη μερίδα της τοπικής μας νεολαίας, που δε διστάζει να βγάλει τα… απωθημένα της επάνω σε πετρόκτιστες τοιχοποιίες! Αντίθετα με το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου (πρώην Νομαρχία), όπου κάθε τόσο βλέπουμε να καθαρίζεται από τα συνθήματα με σπρέι, στο δήμο Ιωαννιτών δεν βλέπουμε να αναλαμβάνονται αντίστοιχες πρωτοβουλίες, με αποτέλεσμα τα κτίρια του δήμου αλλά και γενικότερα η πόλη να είναι έρμαιο στις διαθέσεις όσων θέλουν να διατυμπανίσουν τον… έρωτα τους, όσων θέλουν να δημοσιοποιήσουν το… οπαδιλίκι τους αλλά και όσων αντιτίθενται κατά των μέτρων της… κυβέρνησης και κατά του… μνημονίου και της

—————EPIRUSGATE Διαβάστε περισσότερα »

Source:: EPIRUS GATE

Thumbnail for 57990

Γυναίκα πήδηξε στο κενό μπροστά στα μάτια των υπαλλήλων καφετέριας της Έδεσσας και αυτοκτόνησε!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους υπάλληλοι και θαμώνες μιας καφετέριας στην Έδεσσα, βλέποντας μια γυναίκα να βάζει τέλος στη ζωή της.

Σύμφωνα με μαρτυρίες η γυναίκα ηλικίας 64 ετών, αφού κάθισε για περίπου δύο ώρες στο μαγαζί είπε στους σερβιτόρους

Source:: topika nea – Ρόδος

Thumbnail for 57994

Πρόσληψη στελεχών Πληροφορικής μέσω ΑΣΕΠ

Στις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση και την επέκταση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που θα λάβει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ομιλία του στο 3ο συνέδριο “e-government conference» που διεξάγεται στην Αθήνα.

Ταυτόχρονα, έκανε γνωστό ότι για την ενίσχυση του δημοσίου με έμπειρα στελέχη πληροφορικής, θα ανακοινωθεί οριζόντια προκήρυξη για προσλήψεις προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Πληροφορικής, μέσω ΑΣΕΠ.
“Η οικονομική κρίση της τελευταίας πενταετίας και τα βαθιά τραύματα που άφησε στη χώρα μας δημιουργεί καίρια ερωτήματα, που όλες οι κυβερνήσεις στο εξής θα πρέπει να απαντούν πειστικά: Πώς μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα, με λιγότερα; Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη δημόσια διοίκηση και την εξυπηρέτηση του πολίτη, χωρίς να δαπανήσουμε επιπλέον εθνικούς πόρους; Η απάντηση βρίσκεται μέσα στην καρδιά της τεχνολογικής επανάστασης που εξελίσσεται γύρω μας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις παθογένειες του παρελθόντος, όπως είναι οι αναποτελεσματικοί μηχανισμοί σχεδιασμού και παρακολούθησης δράσεων, τα υπερτροφικά, επικαλυπτόμενα και διάσπαρτα έργα, σε διαφορετικά προγράμματα, αλλά και το αναποτελεσματικό πλαίσιο συνεργασίας με την αγορά και την ακαδημαϊκή κοινότητα.
Στάθηκε ωστόσο και στα επιτυχημένα παραδείγματα, όπως είναι η λειτουργία της κεντρικής διαδικτυακής πύλης “Ερμής», τα συστήματα Taxis και η εφαρμογή του προγράμματος “Διαύγεια» για την προαγωγή της διαφάνειας.
“Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κατόπιν εκτεταμένης διαβούλευσης και μακράς επεξεργασίας, προετοίμασε τις βασικές αρχές και τους κατευθυντήριους στόχους της στρατηγικής για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην Ελλάδα, για την περίοδο 2014- 2020» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Πρόσθεσε πως η στρατηγική ακολουθεί τα βέλτιστα διεθνή πρότυπα και ευθυγραμμίζεται με την ευρύτερη ψηφιακή στρατηγική της χώρας, ενώ εξελίσσεται σε σχέδιο δράσεων που συνδέεται με το ΕΣΠΑ 2014- 2020 και την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης του πολίτη. Πλέον, θα υπάρχει κεντρικός προγραμματισμός και απόλυτα εκλογικευμένη χρήση των απαιτούμενων κεφαλαίων, για ουσιαστική αναβάθμιση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Επιγραμματικά, οι βασικοί άξονες της στρατηγικής είναι:
περαιτέρω απλούστευση των διαδικασιών
ηλεκτρονική διαχείριση εγγράφων
ενιαία διαχείριση των πόρων με δημιουργία ενιαίας πολιτικής προμήθειας, χρήσης, διαχείρισης και συντήρησης υπουργείων, οργανισμών, φορέων και περιφερειακών και δημοτικών υπηρεσιών, καθώς και η δημιουργία ενός σημείου πρόσβασης στο δημόσιο για τον πολίτη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις πρόσφατες επιτυχημένες πρωτοβουλίες στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπως στο νέο πρόγραμμα “Διαύγεια», στα ΚΕΠ- online, στο νέο, απλό και γρήγορο τρόπο έκδοσης Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και στην ανοιχτή διάθεση εγγράφων και δεδομένων του δημοσίου τομέα.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Source:: http://www.seleo.gr/